cookie-og-privatlivspolitik
Rektor Michael Levy Bruus glæder sig over, at gymnasiet atter er åbnet med normal undervisning.
Rektor Michael Levy Bruus glæder sig over, at gymnasiet atter er åbnet med normal undervisning.
Foto: Flemming Keith Karlsen

Lolland

Kun én enkelt elev var smittet

Maribo Gymnasium kunne mandag genåbne for alle elever, efter 2.g'erne var blevet hjemsendt lige inden efterårsferien.
21. oktober 2020 kl. 18:10

Annonce

MARIBO Torsdagen før efterårsferien blev alle 2.g'ere og en del af personalet på Maribo Gymnasium hjemsendt, efter en elev var blevet testet positiv for covid-19. I mandags kunne gymnasiet genåbne til en så normal skoledag, som disse corona-tider lader være mulig.

- Der var kun tale om, at den ene elev var smittet med corona. Alle andre elever samt ansatte er blevet testet negative, fortæller rektor Michael Levy Bruus.

Eleven havde deltaget i undervisning på tværs af 2.g-klasserne, inden vedkommende blev testet positiv, og derfor valgte man efter samråd med Styrelsen for Patientsikkerhed at hjemsende alle tre 2.g-klasser.

- Vi har efterfølgende fået at vide, at vi har håndteret det præcis, som vi skulle, og der var ros til eleverne for også at have ladet sig teste på de korrekte tidspunkter, forklarer Michael Levy Bruus.

Skulle gymnasiet få endnu en sag med en smittet elev eller lærer, er det ikke sikkert, at håndteringen vil blive på samme måde. Det kommer an på, hvilken kontakt personen har haft med andre på gymnasiet.

- Man kan sagtens forestille sig, at det kun er nødvendigt at hjemsende nogle ganske få elever, men det kan også være en hel klasse eller årgang. Det beror på en konkret vurdering fra sag til sag, siger gymnasiets rektor.

Gymnasiet vil i hvert tilfælde læne sig op ad den rådgivning, som man får fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

Nedlukningen før efterårsferien var anden gang, Maribo Gymnasium blev ramt af corona. I slutningen af september måtte man lukke hele gymnasiet i en uge og gå over til digital fjernundervisning af eleverne. Dengang var der dog også kun tale om en enkelt smittet elev, og da alle øvrige elever var blevet testet negative, kunne gymnasiet genåbne.

Læs artiklen: "Gymnasiet har sendt 2.g hjem"KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Traditioner ændres i år 29. november 2020 kl. 22.13

AF: LINDA SOMMER

Brint er fremtidens grønne energi 28. november 2020 kl. 11.04

AF: MARTIN WOUTERS

john brædder ønsker at folk… 24. november 2020 kl. 09.12

AF: JOHN WENNERWALD

Regionen hjælper minkavlere 22. november 2020 kl. 21.48

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

Annonce