cookie-og-privatlivspolitik
Huset i Nakskov er blevet renoveret og giver masser af mulighed for, at foreninger kan samles i lokalerne. Der er samtidig blevet lavet en handicaprampe op til døren, så adgangen er blevet væsentligt nemmere,

3

Billeder

Huset i Nakskov er blevet renoveret og giver masser af mulighed for, at foreninger kan samles i lokalerne. Der er samtidig blevet lavet en handicaprampe op til døren, så adgangen er blevet væsentligt nemmere,
Foto: Claus Hansen

Lolland

Lettere at finde de rette lokaler

Lolland Kommune har lavet præsentation af sine faciliteter i Foreningsportalen.
28. november 2021 kl. 10:00 Af Palle Nevad Frandsen

LOLLAND Står man som forening og har brug for et lokale til en aktivitet, kan det være svært at vælge det helt rette, når man kigger gennem de forskellige muligheder i Foreningsportalen, hvor man som forening booker plads. Kender man ikke hvert enkelt kulturhus eller de kommunale haller, er det vanskeligt at vide, hvordan de er indrettet.

Det har Lolland Kommune nu rådet bod på. I Foreningsportalen kan man se en præsentation af alt fra haller og kulturhuse til de åbne aktivitetscentre.

Løsningen blev præsenteret for kommunens Handicapråd på et møde med fritids- og kulturudvalget tidligere på måneden.

Ikke alene kan man som handicappet se, hvordan handicapvenligheden er på hvert enkelt sted, men man kan også gøre sig klog på, hvad de enkelte faciliteter indeholder.

De forskellige faciliteter er beskrevet med nogle få praktiske oplysninger og information om de enkelte steder, hvor man kan se, hvem man skal kontakte, hvis man vil vide mere om hallen, kulturhuset, eller hvad det nu er. Endelig er der til hvert sted produceret en lille film, som viser de lokaler, man kan bruge.

Annonce

- Det er et kæmpe arbejde, som den kommunale administration har lavet, og det er faktisk et værktøj, man har efterspurgt i Handicaprådet i al den tid, som jeg har siddet som formand for fritids- og kulturudvalget, forklarer Tine Vinther Clausen (V).

Desværre var der, ifølge udvalgsformanden, ingen i Handicaprådet, som havde opdaget denne mulighed.

- For os er det en læring om, at vi skal være langt bedre til at markedsføre de ting, som vi laver til vores borgere. Måske havde Handicaprådet ikke regnet med, at vi efterkom dets ønske, men det lovede vi allerede sidste år.

På grund af coronaen, der lagde sig som en tung dyne over landet sidste år, var det tid for de kommunale medarbejdere til at lave de mange film til det nye foreningsværktøj.

- Nu håber jeg virkelig bare, at handicapforeningerne vil bruge siden, for det er et værktøj til dem og alle andre, som fortæller, hvad der er af faciliteter, og hvilken tilgængelighed de har, slår Tine Vinther Clausen fast.

Annonce

Man kan blive meget klogere, ikke bare på de mange faciliteter, men også på den store vifte af foreninger, der i kommunen, ved at gå ind på foreningsportalen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE