cookie-og-privatlivspolitik
Stubmøllelavet ville alligevel ikke bruge tilskud til at købe jord, men det må ikke bruge pengene på nye møllevinger.
Stubmøllelavet ville alligevel ikke bruge tilskud til at købe jord, men det må ikke bruge pengene på nye møllevinger.
Foto: Claus Hansen

Lolland

Må sende pengene tilbage

Stubmølle får ikke lov til at bruge penge fra kommunalt tilskud til betaling for nye vinger til den historiske mølle.
28. november 2021 kl. 12:10 Af Palle Nevad Frandsen

KAPPEL I september fik Kappel Stubmøllelaug lov til at skifte vingerne på den fredede mølle af Slots- og Kulturstyrelsen, men først skal der samles 325.000 kroner sammen til projektet. Styrelsen kommer med 114.000 kroner, men det efterlader et stort hul, som lavet skal ud at have fundet penge til.

For knap et år siden fik Kappel Stubmøllelaug 40.000 kroner i tilskud fra Lolland Kommune. Pengene skulle bruges på at opkøbe en del af jorden omkring møllen, så frødammen kunne blive en fast del af tilbuddet til skoleklasser, ligesom man gerne ville lave sheltere eller legeredskaber på en del af området. Det lykkedes dog aldrig at blive enige om en pris med jordejeren.

Stubmøllelavet henvendte sig i stedet for til kommunen og forespurgte, om tilskuddet i stedet for kunne bruges til de nye møllevinger. I forvaltningen var man positiv overfor den idé og mente, at det nye formål stadig levede op til både Landsbypuljen og puljen Det Gode Liv på Lolland. Samme holdning var der dog ikke i fritids- og kulturudvalget.

Udvalget valgte at sige nej til at give pengene til noget andet, end de oprindeligt var søgt til. Det var præcis samme besked, som Kulturhuset Vestenskov og Modelflyveklubben Lolland fik, som vi tidligere har beskrevet her i avisen.

- Der er tale om sager, hvor flere forskellige har søgt tilskud på bestemte vilkår. Siden har de vilkår ændret sig, men så kan de ikke længere få tilskuddet. I stedet for må de fremsende nye ansøgninger, og så tager vi stilling til dem igen, siger udvalgsformand Tine Vinther Clausen (V).

Annonce

Stubmøllelavet skriver, at havde man vidst, at vingerne stod foran en udskiftning, havde man prioriteret dem, da man søgte.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE