Annonce
Lolland

Mange får øje på naturperlerne

Projektleder Bo Rasmussen fra Naturlandet Lolland-Falster er gået ud i det grønne. Turen ved Hirbosøerne i Rødbyhavn er blot en af de 16 muligheder i årets Naturlandet Challenge. Foto: Claus Hansen

Kom på sporet af Sydhavsøernes smukkeste steder med app fra Naturlandet Lolland-Falster.

RØDBYHAVN Fuglekvidren i luften har hård konkurrence, for på den anden side af søen er store maskiner godt i gang med at forberede den faste forbindelse til Tyskland. På den måde kan en vandretur på Lolland binde både fortid og fremtid sammen.

Naturlandet Lolland-Falster, der er et samspil mellem områdets to kommuner og Nordea-fonden, har igen i år lavet en challenge på sin app, så man kan komme ud at opleve Sydhavsøerne til fods. Hvis man gennemfører 12 af de 16 ture, får man en T-shirt som belønning, og der vil også være lodtrækningspræmier fra lokale sponsorer.

- Jeg havde haft idéen om en sådan challenge liggende et stykke tid, men da coronaen kom sidste år, og folk begyndte at gå ture, var jeg klar over, at det var nu, den skulle lanceres, fortæller projektleder Bo Rasmussen fra Naturlandet Lolland-Falster.

Sidste år var der cirka 350 tilmeldte til vandrekonkurrencen, men kun 150 kom ud og prøvede turene. I år er der over 400 tilmeldte, og flere er kommet godt fra start, selv om det har været et koldt forår. Der er gået mere end 600 ture, og fire deltagere har allerede gennemført 12 af ruterne.

- Vi har allerede fået mange tilbagemeldinger fra brugerne om, at de har set steder, som de slet ikke var klar over, at der var på Lolland-Falster, fortæller Bo Rasmussen.

De 16 ruter i årets challenge er ligeligt fordelt mellem de to kommuner, og skal man gå 12 af turene, vil man både skulle gå på Lolland og Falster. Samtidig er der også ruter med vidt forskellige længder. De korteste ture, som eksempelvis Hirbosøerne, er blot lidt mere end en kilometer lang, mens man også kan komme et godt stykke over de 10 kilometer - blandt andet ved turen på Askø.

- Vores mål er at få skabt opmærksomhed på de mange naturtilbud, vi har, og kvaliteten af dem, samtidig med at vi skal have nogle ud at bruge disse dejlige områder, siger projektlederen.

På tilmeldingerne kan man se, at der kommer folk helt fra Sjælland for at gå de enkelte ture, men der er også rigtig mange fra området omkring Nykøbing, mens antallet af brugere fra Lolland er lidt bagud.

Synes man en tur er for kort, så kan den ofte forlænges uden problemer. Vandringen rundt om Hirbosøerne kan være hurtigt overstået, men der er mulighed for at fravige kortet og gå en tur ned til udsigtsplatformen ved det store tunnelprojekt - og så får man to vidt forskellige oplevelser med hjem.

Ved turen langs Hirbosøerne kan man gå lidt ekstra og få et smukt syn ud over tunnelarbejdet. Foto: Palle Nevad Frandsen
Turene rundt på Lolland-Falster giver masser af muligheder for at stoppe op et øjeblik og nyde, hvor skøn naturen er forskellige steder på Sydhavsøerne. Foto: Claus Hansen
  • Projektleder Bo Rasmussen fra Naturlandet Lolland-Falster er gået ud i det grønne. Turen ved Hirbosøerne i Rødbyhavn er blot en af de 16 muligheder i årets Naturlandet Challenge. Foto: Claus Hansen
  • Ved turen langs Hirbosøerne kan man gå lidt ekstra og få et smukt syn ud over tunnelarbejdet. Foto: Palle Nevad Frandsen
  • Turene rundt på Lolland-Falster giver masser af muligheder for at stoppe op et øjeblik og nyde, hvor skøn naturen er forskellige steder på Sydhavsøerne. Foto: Claus Hansen
Annonce
112

Bragede sammen: 23-årig kvinde kørt på sygehuset

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Annonce
Annonce
Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

Guldborgsund

Kørte med tog ind i Ukraine: - Man mærker mest krigens nærvær på stemningen

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

Guldborgsund

Møder stor kritik: - Generelt virker det farligt

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

112

Bragede sammen: 23-årig kvinde kørt på sygehuset

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Lolland

Øget med millioner: Christen bag stor fremgang

Vejret

Vågnede op til haglvejr - men forude venter 23 grader

Indland

Medicinrådet anbefaler medicin til behandling af uhelbredelig brystkræft

Annonce
Annonce
112

Politiet efterlyser: Har du set Mathias?

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

Indland

Vil du også gøre det? Seks ud af 10 vil sætte hveder på bordet

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet

112

Afsløret i bussen: Der var ulovlige stoffer i poserne

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo