cookie-og-privatlivspolitik
Projektleder Bo Rasmussen fra Naturlandet Lolland-Falster er gået ud i det grønne. Turen ved Hirbosøerne i Rødbyhavn er blot en af de 16 muligheder i årets Naturlandet Challenge.

3

Billeder

Projektleder Bo Rasmussen fra Naturlandet Lolland-Falster er gået ud i det grønne. Turen ved Hirbosøerne i Rødbyhavn er blot en af de 16 muligheder i årets Naturlandet Challenge.
Foto: Claus Hansen

Lolland

Mange får øje på naturperlerne

Kom på sporet af Sydhavsøernes smukkeste steder med app fra Naturlandet Lolland-Falster.
11. maj 2021 kl. 20:32 Af Palle Nevad Frandsen

RØDBYHAVN Fuglekvidren i luften har hård konkurrence, for på den anden side af søen er store maskiner godt i gang med at forberede den faste forbindelse til Tyskland. På den måde kan en vandretur på Lolland binde både fortid og fremtid sammen.

Naturlandet Lolland-Falster, der er et samspil mellem områdets to kommuner og Nordea-fonden, har igen i år lavet en challenge på sin app, så man kan komme ud at opleve Sydhavsøerne til fods. Hvis man gennemfører 12 af de 16 ture, får man en T-shirt som belønning, og der vil også være lodtrækningspræmier fra lokale sponsorer.

- Jeg havde haft idéen om en sådan challenge liggende et stykke tid, men da coronaen kom sidste år, og folk begyndte at gå ture, var jeg klar over, at det var nu, den skulle lanceres, fortæller projektleder Bo Rasmussen fra Naturlandet Lolland-Falster.

Sidste år var der cirka 350 tilmeldte til vandrekonkurrencen, men kun 150 kom ud og prøvede turene. I år er der over 400 tilmeldte, og flere er kommet godt fra start, selv om det har været et koldt forår. Der er gået mere end 600 ture, og fire deltagere har allerede gennemført 12 af ruterne.

- Vi har allerede fået mange tilbagemeldinger fra brugerne om, at de har set steder, som de slet ikke var klar over, at der var på Lolland-Falster, fortæller Bo Rasmussen.

Annonce

De 16 ruter i årets challenge er ligeligt fordelt mellem de to kommuner, og skal man gå 12 af turene, vil man både skulle gå på Lolland og Falster. Samtidig er der også ruter med vidt forskellige længder. De korteste ture, som eksempelvis Hirbosøerne, er blot lidt mere end en kilometer lang, mens man også kan komme et godt stykke over de 10 kilometer - blandt andet ved turen på Askø.

- Vores mål er at få skabt opmærksomhed på de mange naturtilbud, vi har, og kvaliteten af dem, samtidig med at vi skal have nogle ud at bruge disse dejlige områder, siger projektlederen.

På tilmeldingerne kan man se, at der kommer folk helt fra Sjælland for at gå de enkelte ture, men der er også rigtig mange fra området omkring Nykøbing, mens antallet af brugere fra Lolland er lidt bagud.

Synes man en tur er for kort, så kan den ofte forlænges uden problemer. Vandringen rundt om Hirbosøerne kan være hurtigt overstået, men der er mulighed for at fravige kortet og gå en tur ned til udsigtsplatformen ved det store tunnelprojekt - og så får man to vidt forskellige oplevelser med hjem.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

Annonce

ANNONCE