Annonce
Lolland

Mat men optimistisk stemning

Maribo Handel glæder sig blandt andet over, at den grimme Irma/Fakta-bygning snart forsvinder og gør plads til flere boliger og mere detailhandel, der kan bringe endnu mere liv og købekraft ind i byen. Maribo er en by i forandring, men med blik for at bevare byens kulturhistoriske kvaliteter, siger handelsformand Birger Christensen. Foto: Claus Hansen

Maribo Handel ser optimistisk på et 2022, der byder på nye butikslokaler, nye arrangementer i gaderne og nye landevindinger på internettet.

MARIBO Coronaen hærger stadig landet, og i Maribo kan butikkerne også mærke en vis afmatning. Julehandlen i december var ikke blandt de bedste, og januar-udsalget er også set med større stormløb på byens butiksdøre.

Alligevel er der stor optimisme at spore hos formanden for Maribo Handel, Birger Christensen.

- Stemningen er måske lidt mat lige nu, som den er hos alle andre ... men den er så absolut ikke opgivende. Når jeg snakker med butikkerne, siger nogen, at det kunne da være bedre ... men det går. Andre har armene oppe over hovedet og siger, at salget aldrig har været bedre, fortæller han.

Han glæder sig over, at butikkerne i Maribo stort set har holdt skindet på næsen. Sådan var billedet ikke for 10 år siden, hvor der var en tendens til tomme butiksruder. Men nu er optimismen altså vendt tilbage, og vinduerne er atter fyldt med varer.

- Vi har gennem de sidste seks år haft stort set uændrede medlemstal. Selvfølgelig er der røget nogen, men så er der også kommet nye til. Det synes jeg er meget godt gået, siger Birger Christensen.

Han er også godt tilfreds med den nyligt overståede områdefornyelse.

- Det er blevet rigtig pænt, og vi kan se, det bliver brugt. Vi føler også, at vi er blevet hørt i processen. Men vi har jo altid noget mere, vi godt kunne tænke os, smiler han.

Flere nybyggerier er på vej i "hullerne" i byens tandrække med løfter om både nye butikslokaler og nye boliger, så der er godt gang i udviklingen. Og det får handelsformanden til at drømme stort.

- Jeg kunne godt drømme om, at der bliver bygget et par større butikslokaler. Vi har fået henvendelser fra flere store kæder, blandt andet Normal, som ikke har kunnet finde lokaler, der var store nok i Maribo. Det ærgrer mig sådan noget, så det står højt på min ønskeliste.

Birger fortæller, at selv om butikkerne i Maribo måske stadig ligger, hvor de ligger, så sker der store forandringer inde bag facaderne i disse år.

- Vi er begyndt at indse, at vi bliver nødt til at bruge det der internet mere aktivt i vores handel, så vi i fremtiden måske får butikker, som mere viser varen, og så kan man købe varen i butikkens netbutik, siger Birger Christensen.

Fremtiden byder derfor også, som i Nakskov, på et sats på Facebook og internethandel.

- Vi mangler blot at få lært vores medlemmer at bruge det. Vi har lavet en stor kursusplan, og indkaldelserne sendes ud om kort tid, fortæller formanden.

Men det er ikke kun online, der er gang i den. I år vil Maribo Handel diske op med en række nye, større og forbedrede arrangementer i byens gader - især med fokus på familierne. Så handelsformanden bevarer optimismen. Han tror på en magisk sommer med masser af købeglade turister, store mundbindsfri smil og gode handler i byens butikker.

Det afgørende for Vestergade bliver, hvad der sker med Svaneparken og Richard Beck-bygningen. Bliver der kun boliger, er der risiko for, at handelsgaden "knækker over". Foto: Claus Hansen
Glæden er også stor over, at der bygges nyt på brandtomten i Østergade. Foto: Claus Hansen
  • Maribo Handel glæder sig blandt andet over, at den grimme Irma/Fakta-bygning snart forsvinder og gør plads til flere boliger og mere detailhandel, der kan bringe endnu mere liv og købekraft ind i byen. Maribo er en by i forandring, men med blik for at bevare byens kulturhistoriske kvaliteter, siger handelsformand Birger Christensen. Foto: Claus Hansen
  • Det afgørende for Vestergade bliver, hvad der sker med Svaneparken og Richard Beck-bygningen. Bliver der kun boliger, er der risiko for, at handelsgaden "knækker over". Foto: Claus Hansen
  • Glæden er også stor over, at der bygges nyt på brandtomten i Østergade. Foto: Claus Hansen
Annonce
112

Bragede sammen: 23-årig kvinde kørt på sygehuset

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Møder stor kritik: - Generelt virker det farligt

112

Bragede sammen: 23-årig kvinde kørt på sygehuset

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Lolland

Øget med millioner: Christen bag stor fremgang

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

112

Politiet efterlyser: Har du set Mathias?

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet

112

Afsløret i bussen: Der var ulovlige stoffer i poserne

Vejret

Vågnede op til haglvejr - men forude venter 23 grader

Indland

Medicinrådet anbefaler medicin til behandling af uhelbredelig brystkræft

Annonce
Annonce
112

Tre anholdt: Narkohunden Alfa opsnusede et halvt kilo kokain

Indland

Vil du også gøre det? Seks ud af 10 vil sætte hveder på bordet

Udland

Biden underskriver Ukraine-pakke og lover nye sendinger straks

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

Guldborgsund

Ekstremt vejr koster kommune mindst 24 millioner kroner

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo

Lolland

Gør dig klar: Her sætter de prisen ned på brændstof