cookie-og-privatlivspolitik
Der var thumbs up og god stemning blandt Nakskov Listens kandidater, da valgresultatet endelig stod klart: en plads i Lolland Byråd for de kommende fire år. Per Kim Nielsen (i blåt) for bordenden er valgt ind.
Der var thumbs up og god stemning blandt Nakskov Listens kandidater, da valgresultatet endelig stod klart: en plads i Lolland Byråd for de kommende fire år. Per Kim Nielsen (i blåt) for bordenden er valgt ind.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Nakskov Listen kom i byrådet

Blot tre måneders arbejde gav resultat - Per Kim Nielsen en af i alt 12 nye i Lolland Byråd.
17. november 2021 kl. 16:32 Af Marianne Knudsen

LOLLAND For udbryderne fra Lokallisten Lolland, der stiftede den nye liste, Nakskov Listen, til kommunalvalget, var der spænding til midnat.

Med 734 stemmer lykkedes det listen at få det 25. og sidste mandat i Lolland Byråd for de kommende fire år. Pladsen går til spidskandidaten Per Kim Nielsen, der dermed bliver en af de i alt 12 nye i det kommende byråd.


Aktiv i tre måneder

- Det er flot, det vi har gjort på blot tre måneder. Det er fandeme stærkt, konstaterede Per Kim Nielsen, og Per Rasmussen, der var tidligere bestyrelsesmedlem i Lokallisten Lolland, tilføjede, at baglandet kan være stolt over det, der er gjort.

Nakskov Listen fik 3,5 procent af stemmerne ved valget.

- Vi er glade for, at vi fik så mange stemmer, men ærgerlig over, at Socialdemokratiet fik 12 mandater. Det er katastrofalt, at partiet ikke går tilbage, lød det fra Per Kim Nielsen.

Annonce

Stifter partiforening

Nakskov Listen vil nu organisere sig med en partiforening og medlemskab af listen, som man ikke har nået at få på plads endnu, og forventer så om fire år, at listen bliver endnu større, lød det fra spidskandidaten.

- Og så skal vi være troværdige overfor vores vælgere, og jeg vil råbe højt i byrådet, når vores mærkesager er på spil, og det er uddannelser, vindmøller og skoler, slog Per Kim Nielsen fast.

Arbejdsmetoden i Nakskov Listen bliver sådan, at baglandet vil blive inddraget og kollektivt skal se på de sager, Nakskov Listen skal arbejde med.

- Med valget til byrådet har vi nu fået et springbræt, så vi kan komme ud at fortælle om vores politik, og det har vi så fire år til nu, og ved valget om fire år bliver vi større, forventer Per Kim Nielsen.

Som de øvrige modstandere af store vindmøller på land blev Nakskov Listen ikke inviteret til forhandlinger i nat med valgets sejrherre, Socialdemokratiet.

Annonce

Rystet over stemmeprocent

Blandt listens kandidater var man i øvrigt rystet over den lave stemmeprocent, der i kommunen blev på 63,6 og i Nakskov Vest - idrætscentret - på blot 59 procent. Rødbyhavn bundede med blot 53,2 procent af vælgerne, der gad stemme.

- Det er vores opgave at få folk engageret. Det er skræmmende, at folk ikke vil udnytte deres stemmeret, sagde Lene Christiansen.

- Ja, det er en uhyggelig lav stemmeprocent, lød det også fra Per Kim Nielsen, og det blev diskuteret, om det i virkeligheden kun er en lille elite, der giver udtryk for sin holdning, mens resten af borgerne er nærmest ligeglade med kommunens udvikling.


Flest stemmer i Nakskov

Nakskov Listen fik - ikke uventet - det bedste valg i Nakskov, hvor det i Nakskov Vest blev til 8,2 procent af stemmerne og i Nakskov Øst til 7,2 procent af stemmerne.

Den valgte Per Kim Nielsen - der vil kaldes Per Kim og ikke Per - er 65 år.

Annonce

Han er født i Nakskov og vokset op der og i Charlottenlund, syd for Dannemare, og flyttede til København for at læse biologi og kemi på Roskilde Universitetscenter. Efterfølgende har han undervist på den naturvidenskabelige basisuddannelse på RUC samt været gymnasielærer i Farum og Næstved. I 1986 vendte han tilbage til Nakskov, hvor han var med til at starte teknisk gymnasium, altså htx-uddannelsen.


Bor i Gloslunde

Fra 1998 og 18 år frem var han projektchef i Kræftens Bekæmpelse i København og har været bosat i Jyllinge, men flyttede for tre år siden til Gloslunde med sin kone Joan og deres hund Charlie. De har tilsammen fire voksne børn.

Per Kim Nielsen underviser 10 timer om ugen på sin gamle arbejdsplads, Campus Nakskov, og er nyvalgt formand for foreningen Kulturroen.

Nakskov Listen fik dog ikke et specielt godt valg i Dannemare, hvor blot 22 satte kryds ved listen og/eller en af dens kandidater.

Læs også artiklen: "Vestfronten fængede ikke" i onsdagens avisKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

AF: JONAS SYLVESTER KASPERSEN

CO2 pris forklaret for Konservative 15. november 2021 kl. 16.12

AF: CHRIS MCKAY

Aftenskole ånder lettet op.… 15. november 2021 kl. 15.06

AF: MICHAEL SKOVBON

Er der en voksen til stede??? 15. november 2021 kl. 13.37

Annonce

ANNONCE