Annonce
Lolland

Nakskov Listen kom i byrådet

Der var thumbs up og god stemning blandt Nakskov Listens kandidater, da valgresultatet endelig stod klart: en plads i Lolland Byråd for de kommende fire år. Per Kim Nielsen (i blåt) for bordenden er valgt ind. Foto: Jan Knudsen

Blot tre måneders arbejde gav resultat - Per Kim Nielsen en af i alt 12 nye i Lolland Byråd.

LOLLAND For udbryderne fra Lokallisten Lolland, der stiftede den nye liste, Nakskov Listen, til kommunalvalget, var der spænding til midnat.

Med 734 stemmer lykkedes det listen at få det 25. og sidste mandat i Lolland Byråd for de kommende fire år. Pladsen går til spidskandidaten Per Kim Nielsen, der dermed bliver en af de i alt 12 nye i det kommende byråd.

Aktiv i tre måneder

- Det er flot, det vi har gjort på blot tre måneder. Det er fandeme stærkt, konstaterede Per Kim Nielsen, og Per Rasmussen, der var tidligere bestyrelsesmedlem i Lokallisten Lolland, tilføjede, at baglandet kan være stolt over det, der er gjort.

Nakskov Listen fik 3,5 procent af stemmerne ved valget.

- Vi er glade for, at vi fik så mange stemmer, men ærgerlig over, at Socialdemokratiet fik 12 mandater. Det er katastrofalt, at partiet ikke går tilbage, lød det fra Per Kim Nielsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Stifter partiforening

Nakskov Listen vil nu organisere sig med en partiforening og medlemskab af listen, som man ikke har nået at få på plads endnu, og forventer så om fire år, at listen bliver endnu større, lød det fra spidskandidaten.

- Og så skal vi være troværdige overfor vores vælgere, og jeg vil råbe højt i byrådet, når vores mærkesager er på spil, og det er uddannelser, vindmøller og skoler, slog Per Kim Nielsen fast.

Arbejdsmetoden i Nakskov Listen bliver sådan, at baglandet vil blive inddraget og kollektivt skal se på de sager, Nakskov Listen skal arbejde med.

- Med valget til byrådet har vi nu fået et springbræt, så vi kan komme ud at fortælle om vores politik, og det har vi så fire år til nu, og ved valget om fire år bliver vi større, forventer Per Kim Nielsen.

Som de øvrige modstandere af store vindmøller på land blev Nakskov Listen ikke inviteret til forhandlinger i nat med valgets sejrherre, Socialdemokratiet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Rystet over stemmeprocent

Blandt listens kandidater var man i øvrigt rystet over den lave stemmeprocent, der i kommunen blev på 63,6 og i Nakskov Vest - idrætscentret - på blot 59 procent. Rødbyhavn bundede med blot 53,2 procent af vælgerne, der gad stemme.

- Det er vores opgave at få folk engageret. Det er skræmmende, at folk ikke vil udnytte deres stemmeret, sagde Lene Christiansen.

- Ja, det er en uhyggelig lav stemmeprocent, lød det også fra Per Kim Nielsen, og det blev diskuteret, om det i virkeligheden kun er en lille elite, der giver udtryk for sin holdning, mens resten af borgerne er nærmest ligeglade med kommunens udvikling.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Flest stemmer i Nakskov

Nakskov Listen fik - ikke uventet - det bedste valg i Nakskov, hvor det i Nakskov Vest blev til 8,2 procent af stemmerne og i Nakskov Øst til 7,2 procent af stemmerne.

Den valgte Per Kim Nielsen - der vil kaldes Per Kim og ikke Per - er 65 år.

Han er født i Nakskov og vokset op der og i Charlottenlund, syd for Dannemare, og flyttede til København for at læse biologi og kemi på Roskilde Universitetscenter. Efterfølgende har han undervist på den naturvidenskabelige basisuddannelse på RUC samt været gymnasielærer i Farum og Næstved. I 1986 vendte han tilbage til Nakskov, hvor han var med til at starte teknisk gymnasium, altså htx-uddannelsen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bor i Gloslunde

Fra 1998 og 18 år frem var han projektchef i Kræftens Bekæmpelse i København og har været bosat i Jyllinge, men flyttede for tre år siden til Gloslunde med sin kone Joan og deres hund Charlie. De har tilsammen fire voksne børn.

Per Kim Nielsen underviser 10 timer om ugen på sin gamle arbejdsplads, Campus Nakskov, og er nyvalgt formand for foreningen Kulturroen.

Nakskov Listen fik dog ikke et specielt godt valg i Dannemare, hvor blot 22 satte kryds ved listen og/eller en af dens kandidater.

Læs også artiklen: "Vestfronten fængede ikke" i onsdagens avis

  • Der var thumbs up og god stemning blandt Nakskov Listens kandidater, da valgresultatet endelig stod klart: en plads i Lolland Byråd for de kommende fire år. Per Kim Nielsen (i blåt) for bordenden er valgt ind. Foto: Jan Knudsen
Annonce
Lolland

De er blandt Danmarks bedste

Lolland

Skrider fra parti: "De dårlige oplevelser blev simpelthen for meget!"

Annonce
Annonce
Guldborgsund

Endnu et tomt butikslokale får nyt liv: Martin udvider butikken

Lolland

De er blandt Danmarks bedste

112

Fulde og fartglade bilister stoppet

Vejret

Rekord slået: Drivvåd april er den vådeste i 150 år

Lolland

Skrider fra parti: "De dårlige oplevelser blev simpelthen for meget!"

Lokal nyt

Se kortet: Her kan du tanke billigt i weekenden

112

Tredje gang: Narkopåvirket bilist mistede bilen

112

Eftersøgt i knivstikker-sag er stadig på fri fod

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Indland

Byret: Beboer på Christiania tjente 20 millioner på hash

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Dølle

Bo er ny leverandør af Dølle-pølsen: - Jeg går ikke på kompromis med kvaliteten

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Annonce
Annonce
Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Guldborgsund

Kørte med tog ind i Ukraine: - Man mærker mest krigens nærvær på stemningen

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet