cookie-og-privatlivspolitik
De seks boliger bag Errindlevs gamle plejehjem kan nu rives ned.

3

Billeder

De seks boliger bag Errindlevs gamle plejehjem kan nu rives ned.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Nu nedrives boliger på vængerne

Boligerne har stået tomme de seneste fire år, da ingen har villet leje dem.
18. september 2019 kl. 18:00 Af Niki Treumer Mogensen

Annonce

SYDLOLLAND Der er simpelthen ingen, der gider at bo i dem. Derfor nedrives i alt ni ældreboliger i Errindlev og Fuglse nu.

Det besluttede kommunens økonomiudvalg i sidste uge, og selv om sagen også skal op på torsdagens byrådsmøde, er det en formsag efter beslutningen forleden.

Boligerne tilhører Boligselskabet Vendersbo, og der er tale om seks enheder på Lindevænget i Errindlev samt tre på Kildevænget i Fuglse. Og nedrivningerne har været længe undervejs. Allerede i juni 2016 behandlede byrådet et forslag om, hvorvidt boligerne skulle frasælges eller rives ned.

Boligerne havde allerede da stået tomme i et år, da der hverken var interesserede lejere blandt de ældre eller andre.

Kommunen traf derfor beslutning om at gå videre med nedrivningsplanen, da den ellers, hvis det lykkedes en køber at finde lejere, ikke ville kunne styre beboersammensætningen i området. Her ville boligerne kunne tiltrække det, der i sagsfremstillingen til politikerne kaldes "borgergrupper, der overvejende tiltrækkes af boliger med et lavt lejeniveau, og et beskedent indskud".

Sidstnævnte lød på knap 8.800 kroner, men det har altså ikke været småt nok til at skaffe interesserede beboere.


Sparer kommunen penge

Som følge af de tomme lejemål, der omhandler Lindevænget 1-12 og Kildevænget 1A-1C, har kommunen løbende haft udgifter til at dække det såkaldte "tomgangstab".

Det beløb sig til 562.000 kroner om året, som reelt var penge lige ud af vinduerne i de ubeboede boliger.

Blandt årsagerne til, at beslutningen ikke er truffet før, er, at man har skullet have godkendelse fra anden side. I marts accepterede Udbetaling Danmark imidlertid nedrivningen.

Også Repræsentantskabet samt Trafik-, Bygge- og Boligsstyrelsen har godkendt nedrivningen, og dermed mangler blot den endelig accept fra byrådet, før arbejdet kan gå i gang.

Omkostningerne hertil, samt yderligere omkostninger i form af blandt andet gebyrer, honorar og indfrielse af gæld, løber op i 2,25 millioner kroner. Disse hentes ved, at kommunen tegner et realkreditlån.

Landsbyggefonden yder imidlertid tilskud, efter den i april anbefalede nedrivning af boligerne, dels grundet deres beliggenhed og dels grundet det vigende befolkningstal i kommunen. Støtten herfra gives efter renoveringsstøtteordningen og går til dækning af nedrivningsudgifterne.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Endelig ændres voldtægtsparagraffen 23. februar 2020 kl. 21.40

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

AF: TOM AHLQVIST

Nok er Nok. 13. februar 2020 kl. 23.06

Annonce