cookie-og-privatlivspolitik
Torben og Mette Kristiansen har fået deres Nakskov-hue - efter eget design - hjem, men venter på Maribo- og Nykøbing F.-eksemplarerne.

3

Billeder

Torben og Mette Kristiansen har fået deres Nakskov-hue - efter eget design - hjem, men venter på Maribo- og Nykøbing F.-eksemplarerne.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Ny butik klar til at varme vores ører

Har det med huer, som mange andre kvinder har det med sko, og nu vil hun gøre det til en levevej
29. november 2020 kl. 06:19 Af Marianne Knudsen

Annonce

SANDBY - Ligesom andre kvinder har det med sko, sådan har jeg det med huer. Jeg er vild med huer, siger Mette Kristiansen.

Så hun har, godt bistået af sin mand Torben, gjort sin interesse til en forretning nu - Lolland-Falster Huen - og deres hjem på Tårsvej med Sandbys tidligere slagterbutik er blevet huebutik.

Parret er stolte over deres egn, hvilket forretningsnavnet også afspejler, og lægger ud med at lancere en "by-hue" af eget design.

Mette havde en klar idé om, hvordan den skulle se ud, og Torben har tegnet den på ternet papir for godt et år siden, hvorefter en ekspert har tegnet mønstret ind på et computerprogram til design, så huen kan væves og syes sammen.

Midt i november kom de første færdige "Nakskov-huer" så hjem i sort, pink og blå. "Maribo-huen" og "Nykøbing F.-huen" er derimod corona-strandet, men butikken forventer at få dem hjem midt i december.

- Jeg har googlet og googlet, men har ikke kunnet finde andre by-huer, så det er vi vist først med, lyder det fra den glade butiksejer.

Lolland-Falster Huen får produceret varerne på en lille fabrik i Yiwu i Kina, som er ISO-certificeret, og som Salling Group også benytter.

- Så vi er sikre på, at det ikke er børn, der arbejder på fabrikken, og at de ansatte har rimelige arbejdsforhold, siger Torben, der i øvrigt er blevet inviteret på fabriksbesøg, men det må vente, til corona-pandemien er slut.

Butikken har også andre huer af eget design, huer med ear-plugs, så man kan høre musik, og vanter, der er smartphone-venlige med "touch", men agter også at indkøbe huer, hatte og caps samt accessories fra andre brands.

Flere ideer står også i kø: Halstørklæder i klubfarven til små sportsklubber samt pr-huer til større virksomheder med deres logo eller navn på.

Mette og Torben og deres to børn - der viser huemoden frem på Ravnsborgskolen - flyttede til Sandby fra Slagelse i 2016, men har begge før boet på Lolland-Falster.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: RANDI HANSEN

afhentning af affald 23. januar 2021 kl. 22.58

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

Annonce