cookie-og-privatlivspolitik

2

Billeder

Kim Hemmingsen er klar med kameraet, men håber, at andre vil tilbyde deres videoproduktioner til LFTV.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Ny platform for lokalt tv

Lokal TV station: - Det skal være nonprofit, så der skal ikke sidde nogen i toppen og skumme fløden. Det skal ses lidt som en andelsbevægelse.
13. januar 2021 kl. 06:27 Af Birgitta Andersen

Annonce

MARIBO I disse tider, hvor skærmen er en vigtig livsline for mange, relancerer Kim Hemmingsen nu LFTV.

Den lokale tv-station har til nu ført en lidt stille tilværelse.

- Vi har hovedsageligt stået for byrådsmøderne i Lolland Kommune. Men nu skal vi på banen igen, fortæller Kim Hemmingsen, der står i spidsen for den lokale tv-station.

Startskuddet til relanceringen blev den store nytårsfest, som LFTV sendte på sin kanal og hjemmeside nytårsaften.

Det blev en stor succes, og næsten 200 valgte at sende ønsker, en video eller nytårshilsen ind via LFTVs facebookside. De blev så lagt på skærmen i løbet af aftenen.

LFTV har en kanal på Waoo og kan derfor ses af seere på Lolland-Falster, men også på Vestsjælland, Sydsjælland og i Østjylland. Det er her og på hjemmesiden, indholdet sendes og streames.

Nytårsaftenshowet kørte det meste af aftenen med DJ Fido ved pulten, og festen er fortsat ind i det nye år. Hver fredag klokken 21 sender LFTV programmet "Hvorfor hører man aldrig" med DJ Fido, hvor man kan sende ønsker ind til musikvideoer, man gerne vil høre og se.

Men ideen er, at der skal være mere og mere at se på kanalen.

- LFTV har jo eksisteret siden 2015, da HLTV slukkede. Tanken var, at det skulle have overtaget en del af det, HLTV lavede, men sådan blev det jo ikke helt. Så til nu har det været sådan, at vi har koncentreret os om at producere byrådsmøder. Men det skal gerne blive til noget mere nu, siger Kim Hemmingsen.

Coronaen blev på en måde en slags startskud. Håndboldklubben NFH kom i problemer, da publikum pludselig ikke måtte sidde på lægterne længere.

- Så producerede vi fire programmer, der hed "Freddy Fløjs sommershow" ud fra devisen, at når folk ikke kan komme til håndbolden, så må vi bringe håndbolden ud til dem, fortæller Kim Hemmingsen, der gerne fortsætter med at lave den slags programmer.

Men han vil egentlig gerne udvikle LFTV til at blive noget mere.

- Jeg ville gerne have, at det blev et fælles medie for hele Lolland-Falster - en fælles platform, som vi kan eje i fællesskab, siger han.

Han inviterer derfor andre tv-producenter til at benytte LFTV.

- Producenterne kan sende det, de har lavet, ind til os, og så sender vi det. Det bliver en slags tv-version af boligsiderne, hvor mæglerne lægger deres huse op, så de kan ses samlet på én platform, fortæller Kim Hemmingsen.

Det er dog ikke meningen, at det skal være en platform for alle med et mobiltelefonkamera.

- Det skal være for dem, der kan producere noget professionelt, siger han og inklinerer blandt andet for Folketidende-koncernen.

- Der skal være en nedre barre for, hvad der skal sendes. Og vi skal også være sikre på, at det hele fremstår korrekt. Et af de helt store ønsker ville være, at I på Folketidende lavede et nyhedsoverblik, der kunne sendes ud til hele vores sendeområde.

Han mener, at kanalen kan gå hen og blive landsdækkende.

- Der er ikke så langt til det. Vi skal bare have mere indhold på kanalen.

Ideen er ikke, at tv-kanalen skal tjene penge til nogen.

- Det skal være nonprofit, så der skal ikke sidde nogen i toppen og skumme fløden. Det skal ses lidt som en andelsbevægelse. Dem, der er med, skal vækste foretagendet. Ideen er, at kanalen skal samle og fremme Lolland-Falster, siger Kim Hemmingsen.

Han søger derfor lokale samarbejdspartnere med lys og lygte til at fortsætte udviklingen af LFTV. Indtil da skruer DJ Fido i hvert fald op for musikken igen på fredag klokken 21.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

AF: JOHN WENNERWALD

Fire skræmmende år 10. januar 2021 kl. 21.38

Annonce