cookie-og-privatlivspolitik
I begyndelsen af oktober tog Bevaringsforeningen Sydlollands Kulturminder initiativ til at præsentere en by i forfald. Nu reagerer politikerne.
I begyndelsen af oktober tog Bevaringsforeningen Sydlollands Kulturminder initiativ til at præsentere en by i forfald. Nu reagerer politikerne.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Områdefornyelse er nu også på vej til Rødby

Det er lykkedes for Bevaringsforeningen Sydlollands Kulturminder
at få sat en "glemt" by på dagsordenen
05. november 2020 kl. 17:50 Af John Karlsen

RØDBY På initiativ fra Venstre-medlemmerne i kommunens tekniske udvalg bliver der nu taget fat i en områdefornyelse i Rødby.

- Da der er rigtig meget aktivitet i gang på Sydlolland i øjeblikket, og der vil blive sat ekstra turbo på i det nye år, mener vi at det er NU, der skal igangsættes proces, med tidsplan m.m. for områdefornyelse i Rødby, hedder det i et forslag, der på et møde onsdag også fandt tilslutning blandt udvalgets øvrige medlemmer.

Forslaget kommer fra udvalgsmedlemmerne Henrik Høgh og Hans Ole Sørensen, og de henviser blandt andet til, at der for flere år siden er afsat kommunale midler til områdefornyelser i både Rødbyhavn og Rødby. I Rødbyhavn er områdefornyelsen i gang.

- Nu mener vi, det er på tide med en tidsplan for en områdefornyelse i Rødby, siger Hans Ole Sørensen (V).

- Områdefornyelsen blev vedtaget i forrige valgperiode, så vi ved, at det er noget, der tager tid. Derfor skal vi også i gang nu - ellers er toget kørt, tilføjer Hans Ole Sørensen med henvisning til den aktivitet i området, Femern Bælt-projektet vil skabe. Den vil give en medvind til Rødby, som skal udnyttes.

Annonce

Udvalget får oplæg til en tidsplan i januar. Derefter inddrages borgerne i opstarten.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: KIM EGELUND

Derfor er det vigtigt at… 16. oktober 2021 kl. 11.10

AF: BOB NIELSEN

Byrådet stemte imod dansk… 15. oktober 2021 kl. 06.47

AF: JOHN WENNERWALD

Sydkysten bliver grønnere 10. oktober 2021 kl. 23.23

AF: KURT HANSEN

Bogø vindmøller 05. oktober 2021 kl. 14.31

AF: JOHN WENNERWALD

Dronning over alle 03. oktober 2021 kl. 22.46

AF: TOM AHLQVIST

Ældres forhold. 30. september 2021 kl. 16.06

Annonce

ANNONCE