cookie-og-privatlivspolitik
Lolland Kommune overvejer ligesom Guldborgsund Kommune at bevilge brugerne flere ture med Flexhandicap.
Lolland Kommune overvejer ligesom Guldborgsund Kommune at bevilge brugerne flere ture med Flexhandicap.
Foto: Anders Knudsen

Lolland

Pres for at få mere end 104 ture

Ældre- og sundhedsudvalget overvejer at bevilge brugerne flere ture med Flexhandicap-ordningen.
10. marts 2021 kl. 08:49 Af David Arnholm

LOLLAND I Guldborgsund tygger politikerne på at efterkomme et ønske om at betale for, at brugere af handicapkørselsordningen Flexhandicap kan få flere ture. Og i Lolland Kommune er politikerne i ældre- og sundhedsudvalget nu også gået i tænkeboks - de har i hvert fald bedt administrationen om at afdække, hvor stort behovet er.

Baggrunden er, at visitationen til Flexhandicap - der har været i brug siden 2016 - ved indgangen til 2020 blev strammet. Nu kan brugerne af Flexhandicap som udgangspunkt kun få bevilget 104 enkeltture i perioden 1. januar til 31. december. Altså én tur om ugen ud og hjem.

Ordningen er tænkt som et supplement til de kørselsordninger, der skal sørge for kørsel til eksempelvis behandling og terapi. Men en række brugere mener ikke, at én tur om ugen til indkøb, frisør, familiebesøg og lignende er nok.

De søger derfor kommunen om at få bevilget flere ture, og det har fået forvaltningen til at foreslå politikerne, at der udarbejdes en kvalitetsstandard. I den forbindelse er politikerne blevet gjort opmærksom på, at ordningen med det nuværende niveau koster omkring tre millioner kroner om året.

Skal brugerne have 10 ekstra ture om året, vil det koste cirka 600.000 kroner, mens 20 ekstra ture om året vil koste 1,2 millioner kroner. Og 26 ekstra ture - så der bliver halvanden per uge - vil koste 1,5 millioner kroner.

Annonce

Politikerne har altså ikke åbnet for pengekassen endnu, men bedt om flere oplysninger.

- Jeg kan sagtens forstå, nogen kommer i klemme, siger udvalgsformand Hans Ole Sørensen (V), som derfor ikke vil afvise, at det kan ende med en merbevilling - men forvaltningen har nu fået tre måneder til at undersøge sagen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: KIM EGELUND

Derfor er det vigtigt at… 16. oktober 2021 kl. 11.10

AF: BOB NIELSEN

Byrådet stemte imod dansk… 15. oktober 2021 kl. 06.47

AF: JOHN WENNERWALD

Sydkysten bliver grønnere 10. oktober 2021 kl. 23.23

AF: KURT HANSEN

Bogø vindmøller 05. oktober 2021 kl. 14.31

AF: JOHN WENNERWALD

Dronning over alle 03. oktober 2021 kl. 22.46

AF: TOM AHLQVIST

Ældres forhold. 30. september 2021 kl. 16.06

Annonce

ANNONCE