cookie-og-privatlivspolitik
Sådan skal Axeltorv i Nakskov nok se ud i nogle år endnu.
Sådan skal Axeltorv i Nakskov nok se ud i nogle år endnu.
Foto: Privat

Lolland

Renovering af torv må udsættes på ubestemt tid

Blev forbigået, da der blev uddelt puljepenge og kommunen kan ikke betale hele regningen uden hjælp.
16. april 2019 kl. 17:00 Af Marianne Knudsen

Annonce

NAKSKOV Lolland Kommune fik mandag skuffende svar om, at Nakskov ikke er blandt de byer, der får støtte fra Realdanias pulje "Hovebyer på forkant" til renovering af Axeltorv.

Renoveringen af Axeltorv - for at skabe liv og positiv udvikling i byen - er dermed udskudt på ubestemt tid.

Næstformanden for kommunens tekniske udvlag, Henrik Høegh (V), der har byudviklingen af Nakskov og Maribo som ansvarsområde, ser dog ikke det manglende tilskud fra Realdania som en total afvisning.

- Vi er jo sammen med Realdania i gang med en destinationsudvikling af Nakskov, hvor der ses på byen i et større perspektiv, og torvet indgår også. Vi har desuden fået at vide, at vi er velkomne til at vende tilbage, oplyser Henrik Høegh, der tilføjer:

- Jeg er dog ked af, at det kommer til at tage længere tid, og renoveringen af torvet bliver udsat endnu engang. For i byrådet har vi et stærkt ønske om, at Nakskov får et nyt og moderne samlingspunkt.

- Og i byrådet mener vi ikke, at forarbejdet har været spildt. Vi holder fast i SLA-projektet for torve-renoveringen, der fik opbakning på det seneste møde.

- Jeg kan dog godt forstå, hvis folk er ved at blive utålmodige. Det er dog nødvendigt, at vi skaffer lige så mange penge udefra, som kommunen selv bidrager med. For ellers kommer torvet ikke op på et niveau, så man kan se, at der er sket noget, siger Henrik Høegh.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

AF: BJARKE ROSENKILDE

De kære konventioner. 11. juli 2019 kl. 15.26

AF: MARTIN WOUTERS

cykelbro, lille ekstra ø og… 08. juli 2019 kl. 09.07

AF: JOHN WENNERWALD

Fattigdomsgrænsen genindføres 07. juli 2019 kl. 22.38

AF: BJARKE ROSENKILDE

Sandheden er ilde hørt 07. juli 2019 kl. 16.31

AF: JOHN WENNERWALD

Brystkræftsafdeling flyttes 30. juni 2019 kl. 22.05

Annonce