cookie-og-privatlivspolitik
Gratis opera med Swipe Up'era på Axeltorv var et populært tiltag. Mange sad og nød solen og de tre operasangeres dramatiske gengivelser af klassiske arier og duetter.

40

Billeder

Gratis opera med Swipe Up'era på Axeltorv var et populært tiltag. Mange sad og nød solen og de tre operasangeres dramatiske gengivelser af klassiske arier og duetter.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Skønsang, pophits og jazzet stemning i solen

STOR BILLEDSERIE: Aftensalget i Nakskov bød på musik, roser, rosé, røverkøb og dejligt solskinsvejr.
02. august 2021 kl. 16:20 Af Birgitta Andersen

NAKSKOV Der var noget for enhver smag, da Nakskov Handel holdt aftensalg fredag aften under temaet "Roser, rosé og røverkøb", og det trak mange til byen.

På Axeltorv underholdt Swipe Up'era med de tre unge operasangere Carina Tybjerg, Frederikke Kampmann og Jonathan Koppen samt guitaristen Morten Lange. Her kunne tilskuerne nyde et glas rosé i solen til dramatiske duetter og smægtende soloer fra den klassiske musiks store mestre som Mozart og Wagner, men også fra operetter og musicals.

Tiltaget var populært, og der var fyldt på tilskuerpladserne rundt om scenen.

- Det er en dejlig overraskelse, at der bliver taget så godt imod opera, sagde en veltilfreds formand for Nakskov Handel, Peter Brinck.

- Det er absolut noget, vi vil arbejde videre på, lød det lige så tilfredst fra eventchef Katrine Hartmann.

Annonce

Senere overtog jazz-duoen Therese Nielsen og Alexander Bak-Hansen, der gerne underholdt med jazzmusikkens store klassikere til snak og fadølshygge på torvet. De lagde ud med "Dream a little dream of me" - mest kendt sunget af Mama Cass fra Mamas 'n Papas, og så var hyggen slået an.

De, der ikke lige var til opera, kunne fornøje sig med populærmusikkens hitsange på Nytorv, hvor 2Alive gik noget forsinket på scenen på grund af tekniske problemer.

Men da de kom i gang, var det med populære syng-med-egnede sange som Albertes "Lyse Nætter", der har fået en renæssance efter corona-tidens "Fællessang på DR1".

Vejrguderne, der ellers har vist sig fra den knap så gavmilde side de seneste dage, lod sig formilde hen mod aften, og det hjalp på købelysten.

- Det er fantastisk, at vinden har lagt sig, og at se så mange i byen - både nakskovitter og turister, sagde Katrine Hartmann, der fortæller, at strategien er at lave aftensalg og andre arrangementer for forskellige grupperinger.

Annonce

- Næste fredag arbejder vi sammen med ungdomsskolen, og så vil vi forsøge at trække den aldersgruppe ind i byen, fortalte hun om fredagens koncert med Bro.

- Det handler ikke kun om at få handel i byen. Det handler også om at få liv i byens gader, så Nakskov fremstår som en aktiv by, der kan tiltrække tilflyttere og arbejdskraft, siger hun.

Fredag aften var der nok, der trak, og også her var der lidt for enhver smag. Byens butikker havde hevet tilbudsvarerne ud i solen, og der blev kigget, krejlet og købt over alt. Indenfor var der roser og rosé klar i tråd med temaet.

De nye byrumsspil blev flittigt brugt af børn i alle aldre - og et par enkelte voksne, der tog kampen op.

Kun bordtennisbordet stod lidt urørt hen, da vinden ikke havde lagt sig helt nok til, at boldene ikke tog på udflugt.

Annonce

Klik på billedet herover for at se flere billeder.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

AF: JOHN WENNERWALD

Anonym og fortrolighed 14. september 2021 kl. 22.36

Annonce

ANNONCE