cookie-og-privatlivspolitik
Bandholm Badeanstalt er en af de foreninger, der har søgt penge fra den midlertidige covid-pulje, som skal hjælpe lollandske foreninger med at få medlemmer tilbage i folden.
Bandholm Badeanstalt er en af de foreninger, der har søgt penge fra den midlertidige covid-pulje, som skal hjælpe lollandske foreninger med at få medlemmer tilbage i folden.
Foto: Ingrid Riis/Arkivfoto

Lolland

Stor efterspørgsel på tilskud fra covid-pulje

Kommunal håndsrækning til foreningslivet efter coronanedlukningen har været en stor succes.
10. juni 2021 kl. 10:54 Af Palle Nevad Frandsen

LOLLAND I sidste måned blev det besluttet at afsætte penge til en midlertidig covid-pulje, som skal hjælpe de lollandske foreninger, som har mistet medlemmer under de lange nedlukninger af foreningslivet. En hjælp, som falder på et tørt sted.

Kommunens fritids- og kulturudvalg satte 400.000 kroner af til puljen, og fra den åbnede fredag 21. maj til den følgende mandag morgen, var der søgt 200.000 kroner fra den nye pulje. En forening kan højest søge om 20.000 kroner.

- Det er tydeligt, at både foreninger og frivillige gerne vil i gang, siger konsulent Susan Møller Pedersen fra Lolland Kommune.

På nuværende tidspunkt er der omkring 100.000 kroner tilbage, og de skal nok komme ud at arbejde i løbet af sommeren, mener hun.

For at søge om tilskud er det et krav, at pengene skal bruges på aktiviteter, som skaber opmærksomhed om foreningen, og som kan være med til at tiltrække både nye og gamle medlemmer. Man kan altså ikke bruge tilskuddet på at lukke huller i driften.

Annonce

Ansøgningerne kommer da også fra vidt forskellige foreninger fordelt over hele kommunen. Maribo Musikforening har søgt tilskud til at afvikle flere koncerter, motocross-klubberne fra Maribo og Nakskov er gået sammen om et fælles arrangement, som skal give både vrælende motorer og socialt samvær blandt medlemmer.

Der er ikke planer om at tilføre flere midler til puljen, som vil blive lukket, når pengene er brugt.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

Annonce

ANNONCE