cookie-og-privatlivspolitik
Cirka 200 mennesker var mødt op på torvet i Maribo for at se partistifter Rasmus Paludan fra Stram Kurs.
Cirka 200 mennesker var mødt op på torvet i Maribo for at se partistifter Rasmus Paludan fra Stram Kurs.
Foto: Claus Hansen

Lolland

Stort sikkerhedsopbud ved Paludan-besøg

Et stort politiopbud på op mod 25 politibetjente og civilbetjente fulgte Rasmus Paludan rundt på Lolland-Falster tirsdag eftermiddag.
21. maj 2019 kl. 17:55 Af Jesper Bøgh

Annonce

LOLLAND-FALSTER Den kontroversielle partistifter Rasmus Paludan fra Stram Kurs var på visit i fire byer på Lolland-Falster tirsdag eftermiddag, hvor han blev mødt af især lokale unge, der endnu ikke har stemmeret ved det kommende folketingsvalg 5. juni.

Stram Kurs havde på facebook mandag aften annonceret, at partiets frontfigur ville gæste Nakskov, Maribo, Sakskøbing og Nykøbing i nævnte rækkefølge.

Med Rasmus Paludan fulgte et stort politiopbud i hele landsdelen med op mod anslået 25 politibetjente og civilklædte betjente, der skulle sørge for den kontroversielle partistifters sikkerhed. Politiet ønskede ikke selv at oplyse, hvor mange betjente, der deltog i beskyttelsen af Paludan.

Cirka 20 minutter forsinket ankom Rasmus Paludan til Axeltorv i Nakskov klokken 13.20, hvor han blev mødt af cirka 25 nakskovitter, der hilste på partistifteren og flere fik også taget selfies.

I Maribo var op mod 200 borgere samlet på torvet omkring den afspærring, som politiet havde sat op foran det gamle rådhus.

Her gik bølgerne højt, da Paludan kom i verbal infight med en kvinde, hvor han afsluttede samtalen med at hejse begge hænder i vejret og råbte:

- Islam skal forbydes i Danmark!

Kvinden returnerede med at råbe:

- Hvor er du klam at høre på!

I protest mod Rasmus Paludan havde gymnasieeleven Philip Høyer Rasmussen sat et musikanlæg op, der spille "All you need is love" af The Beatles. Det gjorde det svært at høre, hvad Rasmus Paludan sagde, med mindre man stod meget tæt på.

- Jeg er træt af at høre Rasmus Paludan sprede had. Der er brug for noget kærlighed, lød det fra Philip Høyer Rasmussen om baggrunden for hans protestaktion.

Paludans tur gik derefter til torvet i Sakskøbing, hvor omkring 50 mennesker samledes ved det afspærrede område, som politiet også her satte op.

Her var Stram Kurs lokale kandidat Chang C. Lembirk mødt op for at tage imod sin partiformand, men også her var det Rasmus Paludan, der totalt stjal billedet, mens den lokale kandidat så til i baggrunden.

SIdste stop på Paludans charmeoffensiv på Lolland-Falster var på Kirkepladsen ved Klosterkirken i Nykøbing, hvor der endnu en gang blev oprettet en politiafspærring.

Her havde omkring 75 mennesker trodset regnen, der var begyndt at falde.

Overordnet forløb Rasmus Paludans besøg på Lolland-Falster uden problemer, og alle steder var det især unge, der endnu ikke kan stemme, der mødte frem for at se youtube-fænomenet.

Alle steder var der dog også folk, der kom for at trygge hånd med Paludan for at give udtryk for deres støtte til Stram Kurs.

Sidst på eftermiddagen forlod Paludan Lolland-Falster for at fortsætte mod Sydsjælland.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Betaling ved kasse et 15. september 2019 kl. 19.41

AF: SVEND ERIK WINTERFELDT

Dårlig stil Gedser 12. september 2019 kl. 13.16

AF: BJARKE ROSENKILDE

DF's fremtid? 11. september 2019 kl. 18.07

AF: JOHN WENNERWALD

Guldregn 08. september 2019 kl. 17.37

AF: LARS STIG HANSEN

Marielyst torv – gener fra… 07. september 2019 kl. 21.59

AF: BJARKE ROSENKILDE

Henrik Sass Larsen tilbage… 04. september 2019 kl. 23.40

Annonce