cookie-og-privatlivspolitik
Jesper Jørgensen sætter lyset i den nye jazzhave, så stemningen kommer helt i top, når der spilles koncerter torsdag, fredag og lørdag aften.

2

Billeder

Jesper Jørgensen sætter lyset i den nye jazzhave, så stemningen kommer helt i top, når der spilles koncerter torsdag, fredag og lørdag aften.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Trutter tyvstart i ny have

Maribo Jazz 2019 skydes i gang i aften.
18. juli 2019 kl. 13:40 Af Birgitta Andersen

Annonce

MARIBO Som i en anden Disney-film er tjørnekrattet fjernet, og en forunderlig jazzoase er åbenbaret i PHattens have.

De frivillige har knoklet for at forvandle et vildnis til jazzens nye hovedscene, og nu melder de alt klar til i aften, hvor tyvstarten ruller over den nye scene med Chris Tanner Trio og Blå Mandag Jazzband feat. Lisa Bentzen. Fra fredag trutter jazzen videre i haven med børnejazz og et væld af koncerter frem til lørdag ved midnatstide.

- Nu er det hele lidt nyt i år, og der har været en del udefrakommende udfordringer. Men det er lykkedes det hele. Og jeg synes, vi er rigtig godt med, siger jazz-formand Ole Brorsen.

De flere end 150 frivillige er godt i gang med at skabe de perfekte rammer for fire dages jazz.

- Vi har et stort aldersspænd på de frivillige - lige fra den nyudsprungne student til damer i 80'erne. Det er fantastisk, at så mange vil hjælpe med at lave en god jazzfest her i byen, siger Helle Ruus Nielsen fra bestyrelsen.

Det nye hovedspillested skal helst trække jazzfolket til som fluer på en honningmad. Og allerede nu har mange nysgerrige lagt vejen forbi for at se, hvordan det bliver.

- Alle har reageret med et "Nøj, hvor ser det hyggeligt ud", siger Helle Ruus Nielsen.

- Vi er meget taknemmelige over for ejeren, Rene West Petersen, for muligheden. Han har allerede givet os tilsagn om, at såfremt gården ikke bliver solgt, kan vi bruge den igen næste år, siger Ole Brorsen.

Også resten af byen vil summe af jazz - når Blå Mandag afslører temaet for årets streetparade, når borgmesteren indvier jazzen på torvet, når Jazzboat Anemonen stævner ud, eller Jazz-toget trutter og futter mod Bandholm.

Nu skal vejrguderne se med milde øjne på Maribo.

- Jeg tror, det bliver fabelagtigt jazzvejr. Sidste år var det faktisk for varmt, så det ser rigtig fornuftigt ud, slutter Ole Brorsen.

Læs mere i Folketidendes papiravis torsdag, hvor du også kan se programmet for festivalen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Sundhedsvæsnet får et løft i 2020 01. december 2019 kl. 21.30

AF: VALDEMAR HVIDBERG ALBAN

Så er det nok! 01. december 2019 kl. 17.10

AF: BJARKE ROSENKILDE

Marcus Knuth, en kommende… 29. november 2019 kl. 13.08

AF: BJARKE ROSENKILDE

Skraldespansk 29. november 2019 kl. 12.51

AF: JOHN WENNERWALD

Kriminelle bandemedlemmer… 24. november 2019 kl. 21.50

AF: BJARKE ROSENKILDE

Bedstemor med slag i! 21. november 2019 kl. 18.21

Annonce