cookie-og-privatlivspolitik
Efter at Berendsen Textil Service - som for et par uger siden skiftede navn til Elis Danmark - har overtaget kommunens opgave med at vaske tøj, er der udsigt til en årlig besparelse på tre millioner kroner.
Efter at Berendsen Textil Service - som for et par uger siden skiftede navn til Elis Danmark - har overtaget kommunens opgave med at vaske tøj, er der udsigt til en årlig besparelse på tre millioner kroner.
Foto: Christian Lindgren/Ritzau Scanpix

Lolland

Udskældt vaskeordning sparer tre millioner kroner

- Jeg har en fornemmelse af, at folk synes, det godt kan bruges, siger byrådspolitiker om ny vasketøjsordning.
04. februar 2021 kl. 21:00 Af David Arnholm

FAKTA
Bborgere på plejecentre betaler 300 kroner for afhentning af otte kilo vasketøj hver uge.
Borgere i egen bolig betaler 200 kroner for afhentning af otte kilo vasketøj hver 14. dag.

LOLLAND Den udskældte udlicitering af vasketøj giver en større besparelse end ventet. Lolland Kommune havde beregnet, at den kunne spare to millioner kroner om året. Men en nylig opgørelse viser, at besparelsen bliver på tre millioner kroner.

Efter et længere tilløb med et udbud, som blev vundet af Berendsen - som nu heder Elis - blev den nye ordning indført i efteråret. Her mødte den en hel del kritik, men det er løjet af nu, vurderer Hans Ole Sørensen (V), der er vikarierende formand for ældre- og sundhedsudvalget.

- Der har været meget polemik omkring igangsættelsestidspunktet. Nu er det i et mere naturligt leje, siger han, efter at udvalget på et møde i denne uge fik en orientering om ordningen.

Her fremgik det, at der ved årsskiftet var tilmeldt 362 borgere på plejecentre og 131 borgere i eget hjem. Og de tal vil vokse, vurderer Hans Ole Sørensen.

- Nogle skulle måske lige se, om det blev så dårligt, som det blev udråbt til. Og det skal have den tid, det skal have. Der kommer mange til, så tallet vil blive væsentligt større inden for en periode, forudser han.

Annonce

Når nu besparelsen er blevet overraskende stor, kunne der måske være grundlag for at forbedre servicen eller sænke taksterne. Men det sker ikke. I hvert fald ikke her og nu.

- Det er klart, at hvis besparelsen bliver væsentligt større, må man ved næste budgetlægning se på, hvad det kan medføre, bemærker Hans Ole Sørensen.

Det fremgik i øvrigt af orienteringen, at ordningen løbende justeres. Nogle borgere har for eksempel et større behov end andre, og cirka 50 borgere har fået bevilget, at de kan få vasket mere tøj - det koster 233 kroner per borger. Der er også 15 borgere, som har fået aftalt, at de får hentet og ordnet vasketøj hyppigere - det koster 426 kroner per borger per afhentning.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: KIM EGELUND

Derfor er det vigtigt at… 16. oktober 2021 kl. 11.10

AF: BOB NIELSEN

Byrådet stemte imod dansk… 15. oktober 2021 kl. 06.47

AF: JOHN WENNERWALD

Sydkysten bliver grønnere 10. oktober 2021 kl. 23.23

AF: KURT HANSEN

Bogø vindmøller 05. oktober 2021 kl. 14.31

AF: JOHN WENNERWALD

Dronning over alle 03. oktober 2021 kl. 22.46

AF: TOM AHLQVIST

Ældres forhold. 30. september 2021 kl. 16.06

Annonce

ANNONCE