cookie-og-privatlivspolitik
Så er der jul på Slottet - i en flot Maribo-version.
Så er der jul på Slottet - i en flot Maribo-version.
Foto: Pressefoto

Lollands-Posten

Årets juleforstilling som samler hele familien

Lollands egnsteater byder op til jul med en familieforstilling i Maribos gamle elværk på Banegårdspladsen. Og der er både nisser, prinser og prinsesser med i stykket, der baseret på DR's populære julekalender fra 1986 med prinsesse Miamaja og prinsen af Montania.
21. november 2018 kl. 08:00 Af Daniel Brøns

Annonce

Der venter familien en eventyrlig historie, når store og små fra den 22. november møder ind på det gamle NørregadeTeatret på Banegårspladsen.

Sådan lyder historien, som bliver dramatiseret til og med den 16. december:

"For længe, længe siden - så længe at slet ingen husker det mere - boede der en konge på sit slot. Selv om det var en rigtig eventyrkonge, så var de slet ikke eventyrligt rige. De lå nemlig i krig med nabolandet, Montania og krig er dyrt. Kongen vil helst slutte fred, men Montania kræver konges vægt i guld, og dét har landet slet ikke råd til.

Kongen forsøger sig med en slankekur, men lige meget hjælper det.

Den eneste alternative vej til fred er at gifte kongens datter bort til prinsen af Montania. Prinsesse Miamaja er ulykkelig, men hun får hjælp af sin tjenestepige Sibbe, jægeren Valentin - og nisserne med Far Magnum i spidsen. De skal skaffe guld og julestemning tilbage på slottet.

Teaterstykket er baseret på DR's elskede TV-julekalender fra 1986, der i DR-versionen er med kendte skuespillere som Morten Grunwald, Lily Weiding og Hanne Stensgaard i hovedrollerne. Det meget roste manuskript er af Finn Henriksen og Martin Miehe-Renard, mens musikken er af Bodil Heister.
På NørregadeTeatret vil man kunne genkende de elskede sange - og stykket, der er lavet efter manuskript af Steen Lünell. Musikalsk indstudering er af Jørn Bonde, koreografien er af Heidi Scheibye, mens iscenesættelsen er af Frank Rubæk. Kostumerne er designet af Charlotte Strahenberg.

Stykket varer cirka to timer med pause. Anbefales ikke til børn under 5 år.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Lollands Posten":
Annonce