cookie-og-privatlivspolitik
Drengekoret fra Sorø lægger vejen forbi Sakskøbing.
Drengekoret fra Sorø lægger vejen forbi Sakskøbing.
Foto: Pressefoto

Lollands-Posten

Drengekor fra Sorø

Søndag d. 22. september kan man høre både piger og drenge synge flot kormusik: først Sakskøbing Kirkes Pigekor ved højmessen om formiddagen og så Sorø Drengekor ved koncert om eftermiddagen.
18. september 2019 kl. 07:23 Af Daniel Brøns

Annonce

Søndag d. 22/9 er Sakskøbing Kirke ramme om to arrangementer med hver sit kor.

Ved højmessen kl. 10.30 synger kirkens eget pigekor under ledelse af organist Flemming Chr. Hansen. Koret har i denne sæson lagt ekstra på ambitionerne, så alt, hvad koret synger, skal være firstemmigt. Ved gudstjenesten kan man høre salmer af Christian Barnekow og Niels la Cour samt en uropførelse af Flemming Chr. Hansens egen "Haiku om Gud og fugle" med tekst af Nobelprisvinderen Tomas Tranströmer.

Otte af pigerne i koret udgør også korets vokalensemble ved navn cantAnima, og de synger også: en svensk folkemelodi, "Uti mitt hjärta", som vokalgruppen Kraja synger den.


Drengekor

Senere på dagen, kl. 16, får kirken besøg af et af landets nyeste drengekor: Sorø Drengekor under ledelse af Merethe Lammert Køhl Hansen, organist ved Sorø Klosterkirke. De ca. 30 drenge og 15 mænd synger musik af nogle af kormusikkens fyrtårne fra forskellige tider: Niels W. Gade, Franz Schubert, Knut Nystedt og John Rutter.

Man vil også få smukke versioner af "Lysets engel går med glans" og "I Danmark er jeg født" at høre. I løbet af en almindelig uge har drengene hele fire korprøver foruden undervisning i hørelære og solosang, så de fine resultater kommer ikke af sig selv. 

Der er gratis adgang til koncerten, og dørene åbnes kl. 15.30.

Kirken oplyser, at der for øjeblikket er ledige pladser i pigekoret, og at interesserede kan henvende sig.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE