cookie-og-privatlivspolitik
De kendte ansigter fra byens butikker var mødt op - og diskuterede ivrigt, hvordan Maribo også i 2020 skal fastholde sin gode udvikling.
De kendte ansigter fra byens butikker var mødt op - og diskuterede ivrigt, hvordan Maribo også i 2020 skal fastholde sin gode udvikling.
Foto: Lene Hansen

Lollands-Posten

En plan for aktiviteterne i Maribo i 2020

Ved det årlige såkaldte "biksemadsmøde" i Maribo Handel blev aktiviteterne i Maribo i 2020 diskuteret. Men åbningstiderne blev igen i år varmeste tema.
06. november 2019 kl. 06:47 Af Daniel Brøns

Annonce

Mødet blev holdt tirsdag den 29. på Restaurant Bangs Have, hvor en stor del af byens handlende var til stede. Og for mange handlede det især om at diskutere foreningens et forslag fra aktivitetsudvalget om at ændre åbningstiderne.

Aktivitetsudvalget havde foreslået, at butikkerne i sommerhalvåret skulle have åbent til klokken 18 fredag og klokken 14 lørdag. Desuden blev det foreslået at lukke en time tidligere i vinterhalvåret

Debatten viste dog, at der ikke var opbakning til forslaget - blandt andet fordi nogle mente, at det ville være svært for kunderne at huske.

Der var dog generel opbakning til, at der bør være fælles åbningstider i Maribo, så kunderne har noget at forholde sig til, selv om det allerede i dag er sådan er enkelte ikke overholder åbningstiderne præcist.

Efter yderligere debat endte diskussionen med, at der fremover skal være åbent som hidtil: Altså fredag til klokken 17 - og lørdag til klokken 14.


Aktiviteter gentages i 2020

På biksemadsmødet var der dog større enighed om mange andre emner, som handler om byens aktiviteter.

Blandt andet kan man se frem til, at Magisk Festival de 29. maj holdes igen. Som nævnt i Lollands-Posten er der også planen, at Mariby Craft Days vender tilbage. Endelig er der opbakning til, at de spanske dage bliver gentaget i Maribo. Det indledes igen samtidig med det sidste af sommerens onsdagsmarkeder, men dagene fortsætter altså til og med lørdag.

Det ligger endnu ikke helt fast, om der kommer en Birgitta Festival i 2020, men aktivitetsudvalget er åbent over for muligheden for at deltage, ligesom andre idéer drøftes - måske bliver det noget med storskærm og EM i fodbold, men det er ikke sikkert, om det bliver realiseret.

Naturligvis gentages også de helt faste årlige traditioner i 2020 - det vil eksempelvis medføre, at der om vinteren fortsat vil være juleaktiviteter, ligesom der om sommeren fortsat planlægges onsdagsmarkeder, Sankt Hans og meget andet. Det hele vil i løbet af året naturligvis blive foromtalt her i Lollands-Posten.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE