cookie-og-privatlivspolitik
Det er superhyggeligt at få besøg i familien - og så måske få lært lidt bedre tysk samtidig.
Det er superhyggeligt at få besøg i familien - og så måske få lært lidt bedre tysk samtidig.
Foto: Pressefoto

Lollands-Posten

Få en ven fra Sydslesvig

Grænseforeningen har brug for flere værtsfamilier til sommer og efterlyser lokale, der vil åbne deres døre for et feriebarn.
03. juni 2019 kl. 04:16 Af Daniel Brøns

Annonce

I år er det 100 år siden de første sydslesvigske børn kom på sommerferie i Danmark i 2019.

Historien stammer helt tilbage til dengang, at Sønderjylland efter 1.verdenskrig kom tilbage til Danmark, og de danske sønderjyder inviteret på ferie. Indtil anden verdenskrig, var der relativt stor nød, og formålet var først og fremmest at give børnene en god sommer uden mangel på fødevarer og almindelige livsfornødenheder.

Traditionen er fortsat op gennem tiderne, og har mest handlet om glæden ved at møde børn fra andre lande med en vis kulturel fælles ballast. Derfor er der god grund til stadig at invitere et sydslesvigs barn på besøg i sommerferien, mener foreningens repræsentant i området Ulla Bay, som siger:

- Gode tyskkundskaber efterspørges som i disse år, så det kan være meget motiverende at have et tysk familiemedlem i en periode. Mange danske familier føler, netop at de får et ekstra familiemedlem, og det sydslesvigske barn og den danske værtsfamilie holder ofte kontakten resten af livet.

Vil du være vært så ring på 4028 8112 - eller læs mere på www.feriebarn.dkKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE