cookie-og-privatlivspolitik
Der vinduesrammen sådan ud, vil det typiske medføre et krav om afslag i prisen, hvis boligen ikke i forvejen er lavt prissat.
Der vinduesrammen sådan ud, vil det typiske medføre et krav om afslag i prisen, hvis boligen ikke i forvejen er lavt prissat.
Foto: Daniel Brøns

Lollands-Posten

Gode rabatter på de lokale boligpriser

Ifølge nye tal fra Boliga er der gode rabatter, når man handler hus på Lolland. Rabatterne er faldet marginalt, men der er stadig 15-20 procent at spare ved forhandling.
17. januar 2019 kl. 12:24 Af Daniel Brøns

Annonce

Nye tal fra Boliga viser, hvor der i 2018 var de støste prisnedslag på salg af boliger - og der er stor forskel fra område til område. De købere, der har sparet allermest, har fundet deres nye hjem med vand til alle sider på Langeland. Her er husene i genenmsnittet blevet solgt til et beløb på hele 18,9 procent under den oprindelige udbudspris.

Lige over vandet - på Lolland - har det også været muligt at gøre sig et godt køb. Her er husene nemlig også blevet solgt med et solidt nedslag i prisen på 18,1 procent for villaer - lidt mindre end i 2017, hvor nedslaget var 18,6. Salgstiden har her været 321 dage mod 328 dage i 2017. I den sammenhæng skal det dog siges, at priserne stiger. Fra 3. kvartal 2017 til 3. kvartal 2018 steg priserne eksempelvis hele 20,6 procent.

Også på fritidshusområdet er der penge at spare. Her er afslaget 14,3 procent i 2018 mod 15,1 i 2017. Liggetiderne er dog her vokset fra 372 til 437, hvilket kan tyde på, at priserne er lidt for høje for øjeblikket.

I byer som København og Aarhus var situationen en helt anden. I hovestaden blev husene solgt med et gennemsnitligt prisnedslag på 4,4 procent af den oprindelige pris og 4,6 procent i Aarhus. Desuden er liggetiden typisk en trediedel af tiden på Lolland.

- Der har været knald på i storbyerne i noget tid. Her har køberne stået og trådt hinanden over tæerne for at komme til. Det presser prisen, når der skal forhandles, forklarer Mikkel Høegh til Boliga.dk. Dog tror han modsat i yderområderne, hvor priserne ikke svinger så meget, at situationen kommer til ændre sig i hovedstaden. - Fremadrettet bliver det ikke ved med at være sådan i København, hvor sælgerne kan vælge og vrage, hvis priserne bliver ved med at stige, siger han. Udover Lolland og Langeland sparede køberne i 2018 også mange penge på huse i byer som Struer og Tønder. Her lå prisnedslaget på omkring 15 procent af den først udbudte pris. Se Danmarks billigste huse her https://www.boliga.dk/soeg2/gemtsoegning/?guid=f392778e-b8c9-460b-ad9d-0c1a78d9f0af *Boliga har opgjort det gennemsnitlige prisnedslag fra den først kendte udbudspris til salgsprisen på de villaer og rækkehuse, der blev solgt i 2018.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Lollands Posten":
Annonce