Annonce
Ugeavisen Lolland

Gode rabatter på de lokale boligpriser

Der vinduesrammen sådan ud, vil det typiske medføre et krav om afslag i prisen, hvis boligen ikke i forvejen er lavt prissat. Foto: Daniel Brøns

Ifølge nye tal fra Boliga er der gode rabatter, når man handler hus på Lolland. Rabatterne er faldet marginalt, men der er stadig 15-20 procent at spare ved forhandling.

Nye tal fra Boliga viser, hvor der i 2018 var de støste prisnedslag på salg af boliger - og der er stor forskel fra område til område. De købere, der har sparet allermest, har fundet deres nye hjem med vand til alle sider på Langeland. Her er husene i genenmsnittet blevet solgt til et beløb på hele 18,9 procent under den oprindelige udbudspris.

Lige over vandet - på Lolland - har det også været muligt at gøre sig et godt køb. Her er husene nemlig også blevet solgt med et solidt nedslag i prisen på 18,1 procent for villaer - lidt mindre end i 2017, hvor nedslaget var 18,6. Salgstiden har her været 321 dage mod 328 dage i 2017. I den sammenhæng skal det dog siges, at priserne stiger. Fra 3. kvartal 2017 til 3. kvartal 2018 steg priserne eksempelvis hele 20,6 procent.

Også på fritidshusområdet er der penge at spare. Her er afslaget 14,3 procent i 2018 mod 15,1 i 2017. Liggetiderne er dog her vokset fra 372 til 437, hvilket kan tyde på, at priserne er lidt for høje for øjeblikket.

I byer som København og Aarhus var situationen en helt anden. I hovestaden blev husene solgt med et gennemsnitligt prisnedslag på 4,4 procent af den oprindelige pris og 4,6 procent i Aarhus. Desuden er liggetiden typisk en trediedel af tiden på Lolland.

- Der har været knald på i storbyerne i noget tid. Her har køberne stået og trådt hinanden over tæerne for at komme til. Det presser prisen, når der skal forhandles, forklarer Mikkel Høegh til Boliga.dk. Dog tror han modsat i yderområderne, hvor priserne ikke svinger så meget, at situationen kommer til ændre sig i hovedstaden. - Fremadrettet bliver det ikke ved med at være sådan i København, hvor sælgerne kan vælge og vrage, hvis priserne bliver ved med at stige, siger han. Udover Lolland og Langeland sparede køberne i 2018 også mange penge på huse i byer som Struer og Tønder. Her lå prisnedslaget på omkring 15 procent af den først udbudte pris. Se Danmarks billigste huse her https://www.boliga.dk/soeg2/gemtsoegning/?guid=f392778e-b8c9-460b-ad9d-0c1a78d9f0af *Boliga har opgjort det gennemsnitlige prisnedslag fra den først kendte udbudspris til salgsprisen på de villaer og rækkehuse, der blev solgt i 2018.

  • Der vinduesrammen sådan ud, vil det typiske medføre et krav om afslag i prisen, hvis boligen ikke i forvejen er lavt prissat. Foto: Daniel Brøns
Annonce
Annonce
Annonce
Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

Guldborgsund

Kørte med tog ind i Ukraine: - Man mærker mest krigens nærvær på stemningen

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

Guldborgsund

Møder stor kritik: - Generelt virker det farligt

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

112

Bragede sammen: 23-årig kvinde kørt på sygehuset

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Lolland

Øget med millioner: Christen bag stor fremgang

Vejret

Vågnede op til haglvejr - men forude venter 23 grader

Indland

Medicinrådet anbefaler medicin til behandling af uhelbredelig brystkræft

Annonce
Annonce
112

Politiet efterlyser: Har du set Mathias?

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

Indland

Vil du også gøre det? Seks ud af 10 vil sætte hveder på bordet

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet

112

Afsløret i bussen: Der var ulovlige stoffer i poserne

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo