cookie-og-privatlivspolitik
Inge Hemsø i det nye aktivitetslokale, der flot supplerer den store butik på Vestre Landevej.
Inge Hemsø i det nye aktivitetslokale, der flot supplerer den store butik på Vestre Landevej.
Foto: Daniel Brøns

Lollands-Posten

Hemsø Broderi udvikler butikken

Hemsø Broderi har siden 2007 udviklet forretningen meget, og nu er der indrettet et kursuslokale, hvor gæster kan komme og lære om teknikker i håndarbejdet.
25. november 2019 kl. 05:55 Af Daniel Brøns

Annonce

Da Inge Hemsø i 2007 startede sin lille broderiforretning på Vestre Landevej i Maribo havde hun næppe tænkt, at det ville ende med en butik, der har alt til håndarbejde - og nu oven i købet har fået indrettet et baglokale, hvor kunderne kan hygge og lære håndværk sammen.

Hun har allerede brugt lokalet til at give kurser i at bruge overlocker, og hun glæde sig over de nye muligheder, som lokalet giver.

- Nu kan der være små kurser og jeg kan invitere kunderne ind til at hygge og networke, mens de arbejder, siger butiksindehaveren, der siden 2007 har udviklet sin butik, der oprindeligt fik sit kundeunderlag ved at samarbejde med en symaskine-reparatør, der mødte kunderne i lokalerne, og så fik kunderne jo øje på varerne på hyldene.

Siden da er det blevet til endnu flere varer, så man i dag kan finde alt til håndarbejde i butikken, der dog stadig har de mere tekniske broderier som unikt speciale i byen.

- Jeg broderer jo for virksomheder og private på professionelle maskiner. Det er et meget specialiseret håndværk, der både kræver indblik i grafisk design, IT og selve betjeningen af maskinerne, siger Inge Hemsø, der har tænkt sig fortsat at investere i udviklingen af butikken.

- Selv om jeg kun er 62, så kommer der måske en dag, hvor jeg ikke kan stå ved broderimaskinerne mere. Så kan jeg hellige mig butikken fuldstændig, siger hun og fortæller, at der snart kommer flere kurser i lokalet.

- Første kursus gik så godt, så underviseren Mach Asbjørn fra Odense har lovet at komme igen i det nye år med et fortsætterkursus, siger hun. KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE