Annonce
Ugeavisen Lolland

Nyt menukort hver måned

Chefkok René Trane på nyåbnede restaurant Tempus i sit hvide aftenforklæde. Kokkene bruger også sorte, de bruges til at arbejde inden gæsterne kommer. Foto: Tessa Jennie Ponder

Alle retter der serveres i restaurant Tempus, bliver fremstillet fra bunden.

På Torvet i Maribo har der de sidste tre uger været fuld knald på hos restaurant Tempus.

Tempus ligger i diskotek Mona Lisas gamle lokaler, men dem er der intet tilbage af i det store nyistandsatte restaurationslokale.

Køkkenet i det ene hjørne er åbent, så gæsterne kan følge med i madlavningen.

Menukortet har tilbud til det hurtige måltid og de mere længerevarende.

- Vi hedder Tempus, det betyder tid. Der skal være tid til at nyde maden, forklarer chefkok René Trane.

Tid var der dog ikke meget af op til åbningen. Først et kvarter inden restauranten slog dørene op første gang, var de klar med det hele.

Men allerede fra andendagen havde de ansatte styr på det hele.

- Vi har været godt fyldt lige siden, mange dage med helt udsolgt, fortæller René Trane.

Ingen spaghetti

Alt bliver lavet i restauranten. Blandt andet derfor indeholder børnemenuen ikke pasta med kødsovs.

- Der er ikke tid til at lave pastaen selv, forklarer han.

Menukortet byder alle dage på en husmandsret, samt en række retter, hvor man kan vælge tre, fem eller syv retter.

Husmandsretten er ny hver uge, resten af kortet skiftes ud en gang om måneden.

- Hvis vi skal lave det samme hele tiden, begynder vi at kede os, og hvis vi keder os sjusker vi, det er ikke spændende, fortæller René Trane.

Hans bud på god tid til maden er cirka toenhalv time til tre retter, tre timer til fem retter og omkring fire timer til syv retter.

Han er glad for at folk hurtigt har taget restauranten til sig. Noget han blandt andet kan se fordi, flere af gæsterne allerede har besøgt stedet flere gange.

- Det er også en grund til at skifte kortet en gang om måneden, så gæsterne kan spise nyt hver gang, fortæller René Trane.

  • Chefkok René Trane på nyåbnede restaurant Tempus i sit hvide aftenforklæde. Kokkene bruger også sorte, de bruges til at arbejde inden gæsterne kommer. Foto: Tessa Jennie Ponder
Annonce
Annonce
Annonce
Guldborgsund

Kørte med tog ind i Ukraine: - Man mærker mest krigens nærvær på stemningen

Guldborgsund

Møder stor kritik: - Generelt virker det farligt

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

112

Bragede sammen: 23-årig kvinde kørt på sygehuset

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Lolland

Øget med millioner: Christen bag stor fremgang

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

Vejret

Vågnede op til haglvejr - men forude venter 23 grader

112

Politiet efterlyser: Har du set Mathias?

Indland

Medicinrådet anbefaler medicin til behandling af uhelbredelig brystkræft

Indland

Vil du også gøre det? Seks ud af 10 vil sætte hveder på bordet

Annonce
Annonce
112

Afsløret i bussen: Der var ulovlige stoffer i poserne

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet

Udland

Biden underskriver Ukraine-pakke og lover nye sendinger straks

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

112

Tre anholdt: Narkohunden Alfa opsnusede et halvt kilo kokain

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo

Lolland

Gør dig klar: Her sætter de prisen ned på brændstof