cookie-og-privatlivspolitik

3

Billeder


Motor

El-bilen fra Jaguar er Årets Bil i Norge

Jaguar I-PACE - den første elbil fra Jaguar - har overbevisende vundet titlen som Årets Bil 2019 i Norge -blandt andet foran Hyundai Kona Electric
11. december 2018 kl. 07:00 Af Bilsektionen.dk

Annonce

Vore norske brødre og søstre er voldsomt glade for elbiler. Det er efterhånden almen viden. I alt kører der år til dato 178.521 elbiler rundt i Norge.

Alene indtil nu er der solgt knap 40.000 elbiler, hvilket giver en markedsandel på hele 29 procent for elbiler alene.

Tager man også hybridbilerne med, så er 60 procent af alle nye biler i Norge helt eller delvist elektrificeret.

Også elbil blev som Årets Bil 2018. Det var Opel e-Ampera, som ikke engang kan fås i Danmark. Men det blev til en gentagelse af el-fokus, da det blev Jaguar I-Pace, som blev årets bil i Norge.

Der var angiveligt næsten ingen tvivl blandt de norske motorjournalister, som valgte blandt et stærkt finalefelt af hele ni biler.

I begrundelsen for titlen til Jaguar I-PACE hedder det blandt andet:

»Det er en debut, der afkræver respekt. Jaguar I-PACE løfter premiumbegrebet blandt dagens elbiler. Kvalitet og køredynamik er blandt de helt store styrker i Jaguar I- PACE. Jaguar har skabt en elektrisk bil, der er underholdende at køre, har god rækkevidde, og har et klart Land Rover DNA. Syv af otte jurymedlemmer havde Jaguar I-PACE som vinder - det er lang tid siden at afgørelsen har været så klar,« hedder det i begrundelsen fra Juryformand Esben Stenssrud.


Godt fundament

Jaguar I-Pace er også en del af finalefeltet på fem biler, når de danske motorjournalister inkl. Bilsektionen i januar kårer årets bil.

Men i Danmark bliver bilen formentligt ikke blandt favoritterne - det er den simpelthen for dyr til. Som det ser ud lige nu, starter priserne ved omkring 700.000 kroner. Til den pris er der mere ræson i Hyundai Kona Electric, som Jaguar I-Pace slog klart i Norge.

- Det er helt fantastisk. Jaguar har været et meget lille mærke på det norske marked, men med Jaguar I-PACE har vi visse måneder mere end 10-doblet vores Jaguarsalg. Jaguar I-PACE er blevet den vigtigste bil for os overhovedet, og at vinde titlen i Norge - Europas største elbilmarked med meget erfarne og kritiske forbrugere og journalister, giver denne titel endnu mere vægt«, siger salgsdirektør John Helmesen.

I alt er der allerede solgt 3150 Jaguar I-PACE i Norge - og næste år er det ambitionen at sælge endnu flere. Noget som kåringen kan være med til at få til at lykkes.

Bag titlen står en jury fra norske Autofil, Dagbladet Bil og Dinside.no. I juryen deltog desuden en racerkører, en industriel designer, generalsekretæren i Norges Automobil Sports Forbund, medlem af Norsk Elbilforening, og en senioranalytiker fra autobranchen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

at lukke broen 15. juni 2019 kl. 15.15

AF: MARTIN WOUTERS

så bruge kommune igen… 11. juni 2019 kl. 12.05

AF: JOHN WENNERWALD

Nu skal der arbejdes 09. juni 2019 kl. 22.03

AF: MARTIN WOUTERS

18,5 mill. i minus KUN på… 05. juni 2019 kl. 13.49

AF: ERIK PFEIFFER DAMGAARD

Dansk Folkeparti og Radikale 03. juni 2019 kl. 20.21

AF: JOHN WENNERWALD

Svigt i daginstitutioner 02. juni 2019 kl. 22.49
Annonce i kategorien "Biler":
Annonce