cookie-og-privatlivspolitik

2

Billeder

Den ny GTI Clubsport, der nu lanceres, placerer sig med 300 hk mellem den første GTI Clubsport og GTI Clubsport S.
Foto: Presse

Motor

Golf til gaden med 300 hestekræfter

Selv om VW har igangsat en elektrisk revolution med den ny ID.3, har de også taget hul på næste kapitel i den uendelige historie om den ikoniske Golf.
29. oktober 2020 kl. 06:22 Af Steen Nielsen

Annonce
FAKTA
Kort fortalt:
Fra 245 til 300 hk: Den nye GTI Clubsport er ny sportslig topmodel og den hidtil stærkeste version af 8. generation Golf
Intelligent køredynamik: Vehicle Dynamics Manager integrerer det elektromekaniske spærredifferentiale og den adaptive undervogn
Køreprofil til banekørsel: Køreprofilindstillingen i Golf GTI Clubsport er suppleret med en Special-køreprofil til kørsel på Nürburgring
Eksklusivt Clubsport-look: En frontkofanger med en større frontspoiler og en todelt tagspoiler øger downforce og stabilitet
Kraftfuldt bremsesystem: 18” bremseskiver sikrer en sportslig og overlegen bremseevne ved alle hastigheder
Hurtigere på Nürburgring: GTI Clubsport er 13 sekunder hurtigere rundt på den legendariske Nürburgring end en 245 hk Golf GTI

Det gør de med den ny 300 hestes GTI Clubsport, deri nu indtager rollen som den ny topmodel i 8. generation af Golf GTI.

Den første Golf GTI Clubsport blev lanceret i 2016 på 40-årsdagen for den ikoniske sportshatchback og var udstyret med en toliters, 265 hestes TSI-sportsmotor, der med en boostfunktion kortvarig kunne yde 290 heste.

Den model blev samme år fulgt op af en mere hardcore 310 hk stærk GTI Clubsport S, der blev produceret i en begrænset serie på 400 enheder.

Den ny GTI Clubsport, der nu lanceres, placerer sig med 300 hk mellem den første GTI Clubsport og GTI Clubsport S.

De tekniske fremskridt inkorporeret i bilen får den til at skille sig ud. Med den forbedrede højtydende sportsmotor og et optimeret chassis, der for første gang er digitalt forbundet, gør den ny GTI Clubsport til en af verdens bedste forhjulstrukne sportsvogne.

Annonce

GTI Clubsport tilbydes udelukkende med en 7-trins DSG dobbeltkoblingsgearkasse, der har lavere gearing og et indbygget launchcontrol-program, hvilket gør GTI Clubsport i stand til at runde 100 kilometer i timen på under seks sekunder.

Topfarten er elektronisk begrænset til 250 kilometer i timen, men GTI Clubsport kan udstyres med en Race-pakke (pris: 70.940 kroner), hvor topfarten er øget til 270 kilometer i timen. Denne pakke indeholder også 19” Scotsdale-fælge og Titanium-udstødning.

I den nye Golf 8 bruger Volkswagen et helt nyt køredynamisk-styresystem kaldet Vehicle Dynamics Manager. Systems potentiale udnyttes til fulde i den nye Golf GTI Clubsport, fordi man her ikke kun integrerer det elektroniske XDS-differentiale og de adaptive støddæmpere i DCC-undervognen (pris: 14.992 kroner), men også - for første gang – det standardmonterede elektromekaniske spærredifferentiale på forakslen (VAQ).

En stærkere motor, mere vejgreb, en højere topfart og svinghastigheder kræver også veldimensionerede bremser. På den nye GTI-topmodel er bremsesystemet blandt andet opgraderet med 18” bremseskiver, en ny hastighedsafhængig elektromekanisk bremseservo og en større slavecylinder, hvilket giver en markant kraftigere bremseevne, der samtidig er nemmere at dosere.

GTI-fans vil hurtigt kunne genkende en Golf GTI Clubsport takket være et nyt frontdesign, der adskiller sig fra en standard 245 hk GTI ved at være udstyret med en frontkofanger med et større køleluftindtag i det klassiske bikube-mønster.

Annonce

Golf GTI Clubsport kan bestilles til priser fra 544.997 kroner.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Vinterferie med familien 22. februar 2021 kl. 09.44

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Billetten til vores verden 21. februar 2021 kl. 12.54

AF: PER HØYEM

Granfeltsgård 18. februar 2021 kl. 14.31

AF: PAW HALLANDSON

Skanlux sommehusene på Marielyst 15. februar 2021 kl. 20.24

AF: JOHN WENNERWALD

Din region er foran 14. februar 2021 kl. 20.59

AF: BENNY BURMEISTER

Gratis transport af el. 10. februar 2021 kl. 09.41

MEST LÆSTE

Annonce i kategorien "Biler":
Annonce
ANNONCE