cookie-og-privatlivspolitik

2

Billeder


Motor

Kampagne med fokus på road rage

Det er altid de andre, der er idioter i trafikken - sådan har det været siden de første biler kom på gaden. Nu sætter ny kampagne fokus på problemet.
20. maj 2019 kl. 13:47 Af Bilsektionen.dk

Annonce

Godt hver femte bilist mener, at det først og fremmest er cyklisterne, der skaber de farlige situationer i trafikken. Det viser en ny Megafon-undersøgelse, der tager pulsen på, hvordan vi opfatter hinanden som medtrafikanter.

Men hvad skal der til, hvis vi skal blive mindre irriterede på hinanden? Det giver en ny kampagne en række bud på.

I undersøgelsen har deltagerne svaret på spørgsmål om deres trafikvaner, og her viser tallene overraskende nok, at hele 17 af de deltagende har været involveret i uheld mellem biler og cyklister, og to ud af tre har oplevet, at det var tæt på at gå galt. Så der er god grund til at blive bedre til at holde afstand og vise hensyn.

Netop det er afsættet for kampagnen Share the Road fra Continental Dæk Danmark A/S der har til formål at skabe mere tolerance blandt de forskellige typer trafikanter og højne sikkerheden.

Men er det så cyklisterne eller bilisterne, der bærer ansvaret for den dårlige trafikkultur?

Men hvem bærer så ansvaret og skaber de farlige situationer? To ud af tre, vurderer, at vi lige gode om, men 17 procent giver først og fremmest skylden til cyklisterne, og 13 procent til bilisterne.

Ser vi på de hensynsløse cyklister, er det først og fremmest de såkaldte hverdagscyklister, der er problemet. I Share the Road-kampagnen optræder både cyklister og bilister i en film, som tager fat på de gensidige fordomme, og fra bilisterne lyder det blandt andet således:

- Altså, cyklister i min verden er værst hele tiden. De er skide irriterende, og det mener jeg med hånden på hjertet.

Og en anden siger: - Der er rigtig mange cyklister, der kører, som om de er udødelige. De kører ind foran bilerne. De drejer, hvor de ikke må. De kører tværs over krydset. Når der er rødt.


Tour de France eller hva'?

Så irritationen er til at få øje på, og derudover peger bilisterne også på større grupper af cyklister, som - typisk på landevejene - fylder en hel vejbane og dermed bremser trafikken. Men heller ikke bilisterne får rosende ord med på vejen i den nye film:

- Jeg oplever bevidst aggressiv adfærd fra bilisterne. De holder ikke tilbage. De tænker "det kan jeg godt lige nå", eller "jeg er ganske enkelt ligeglad.

Der er også kritik for, at bilister ikke ser sig for, når de drejer til højre, at de kører op på cykelstien og også kører ind foran cyklister.

To ud af tre personer i Megafon-undersøgelsen på, at det er et fælles ansvar at undgå farlige situationer i trafikken og passe godt på hinanden. Netop det er omdrejningspunktet i kampagnen, som udfordrer fordommene for at lære os at blive mere hensynsfulde trafikanter og - ikke mindst - at tale pænt til og om hinanden.


Kampagnen afsluttes med tre gode råd:

- Forbered dig på en venlig dag i trafikken

- Tag ansvar i trafikken og pas på hinanden

- Tæl til tre, så du kan reagere velovervejet.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

AF: FREDDI HANSEN

Det Falsterske dige 16. maj 2020 kl. 01.09

AF: MARTIN WOUTERS

brædder ønsker hurtigt… 15. maj 2020 kl. 16.47

AF: LINDA SOMMER

Lolland er som skabt til… 14. maj 2020 kl. 17.26
Annonce i kategorien "Biler":
Annonce