Annonce
Motor

Toyota frigiver 24.000 hybrid-patenter

Toyota vil fremme udbredelsen af elektrificerede køretøjer og frigiver nu 24.000 patenter inden for hybridteknologi og tilbyder samtidigt teknisk support til andre producenter.

Det koster penge at udvikle ny teknologi, men Toyota går nu i fodsporene fra Tesla, og frigiver patenterne bag den teknologi, der har givet dem stor succes med deres hybridbiler. Toyotas opsigtsvækkende tiltag skal være med til at hjælpe regeringer, bilproducenter og samfundet generelt med at nå de klimarelaterede mål, siger Toyota selv.

Toyota meddelte således den 3. april 2019, at man vil frigive knap 24.000 patentlicenser - heriblandt også endnu ikke godkendte ansøgninger til fremtidig elektrificeringsteknologier som fx hybridteknologi til køretøjer.

Derudover vil Toyota tilbyde gebyrbaseret teknisk support til andre producenter, der udvikler og sælger elektrificerede køretøjer, men kun til producenter, som Toyotas motorer, batterier, effektstyringsenheder, motorstyringsenheder og andre elektrificeringsteknologier til køretøjer.

Hjælper med at nå klimamål

Toyota ønsker med de nye tiltag at fremme udbredelsen af elektrificerede køretøjer som fx hybridbiler, og nå frem til klimarelaterede mål.

- Vi modtager løbende et stort antal forespørgsler om vores køretøjers elektrificeringssystemer fra virksomheder, der erkender behovet for at popularisere hybrid og andre elektrificerede teknologier til biler. Derfor mener vi, at det nu er tid til at samarbejde bredt, lyder det fra Shigeki Terashi, bestyrelsesmedlem og direktør i Toyota Motor Corporation.

De frigivne patenter omhandler avancerede teknologier, som findes i elektrificerede køretøjer, især i hybridbiler, og har hjulpet Toyota med at udvikle hybridteknologi, der både præsterer bedre, fylder mindre og også koster mindre. Mere specifikt består de omfattede patenter af både dele og systemer, som fx elmotorer, effektstyringsenheder og systemkontrolenheder.

Også kerneteknologi, der kan anvendes til udvikling af forskellige typer elektrificerede køretøjer, herunder hybridbiler, plug-in hybridbiler, elbiler og brintbiler bliver frigivet. Toyota frigiver i alt 23.740 patenter, som er opbygget gennem mere end 20 års forsknings- og udviklingsarbejde.

Allerede i 2015 frigav Toyota 5.680 patenter til brintbiler. I 2017 annoncerede Toyota en salgsplan frem til slutningen af 2030 med det formål at udbrede elektrificerede køretøjer. Toyotas plan er helt konkret at sælge 5,5 millioner elektrificerede køretøjer årligt i 2030 - herunder 1 millioner batteridrevne elbiler.

Annonce
Annonce
Annonce
Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

Guldborgsund

Kørte med tog ind i Ukraine: - Man mærker mest krigens nærvær på stemningen

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

Guldborgsund

Møder stor kritik: - Generelt virker det farligt

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

112

Bragede sammen: 23-årig kvinde kørt på sygehuset

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Lolland

Øget med millioner: Christen bag stor fremgang

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier

Vejret

Vågnede op til haglvejr - men forude venter 23 grader

Annoncørbetalt indhold

Suveræne SUV’er til skarpe priser

Annonce
Annonce
112

Politiet efterlyser: Har du set Mathias?

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet

Indland

Medicinrådet anbefaler medicin til behandling af uhelbredelig brystkræft

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

112

Afsløret i bussen: Der var ulovlige stoffer i poserne

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo

Lolland

Gør dig klar: Her sætter de prisen ned på brændstof