cookie-og-privatlivspolitik

3

Billeder


Motor

Toyota frigiver 24.000 hybrid-patenter

Toyota vil fremme udbredelsen af elektrificerede køretøjer og frigiver nu 24.000 patenter inden for hybridteknologi og tilbyder samtidigt teknisk support til andre producenter.
14. april 2019 kl. 11:50 Af Bilsektionen.dk

Annonce

Det koster penge at udvikle ny teknologi, men Toyota går nu i fodsporene fra Tesla, og frigiver patenterne bag den teknologi, der har givet dem stor succes med deres hybridbiler. Toyotas opsigtsvækkende tiltag skal være med til at hjælpe regeringer, bilproducenter og samfundet generelt med at nå de klimarelaterede mål, siger Toyota selv.

Toyota meddelte således den 3. april 2019, at man vil frigive knap 24.000 patentlicenser - heriblandt også endnu ikke godkendte ansøgninger til fremtidig elektrificeringsteknologier som fx hybridteknologi til køretøjer.

Derudover vil Toyota tilbyde gebyrbaseret teknisk support til andre producenter, der udvikler og sælger elektrificerede køretøjer, men kun til producenter, som Toyotas motorer, batterier, effektstyringsenheder, motorstyringsenheder og andre elektrificeringsteknologier til køretøjer.


Hjælper med at nå klimamål

Toyota ønsker med de nye tiltag at fremme udbredelsen af elektrificerede køretøjer som fx hybridbiler, og nå frem til klimarelaterede mål.

- Vi modtager løbende et stort antal forespørgsler om vores køretøjers elektrificeringssystemer fra virksomheder, der erkender behovet for at popularisere hybrid og andre elektrificerede teknologier til biler. Derfor mener vi, at det nu er tid til at samarbejde bredt, lyder det fra Shigeki Terashi, bestyrelsesmedlem og direktør i Toyota Motor Corporation.

De frigivne patenter omhandler avancerede teknologier, som findes i elektrificerede køretøjer, især i hybridbiler, og har hjulpet Toyota med at udvikle hybridteknologi, der både præsterer bedre, fylder mindre og også koster mindre. Mere specifikt består de omfattede patenter af både dele og systemer, som fx elmotorer, effektstyringsenheder og systemkontrolenheder.

Også kerneteknologi, der kan anvendes til udvikling af forskellige typer elektrificerede køretøjer, herunder hybridbiler, plug-in hybridbiler, elbiler og brintbiler bliver frigivet. Toyota frigiver i alt 23.740 patenter, som er opbygget gennem mere end 20 års forsknings- og udviklingsarbejde.

Allerede i 2015 frigav Toyota 5.680 patenter til brintbiler. I 2017 annoncerede Toyota en salgsplan frem til slutningen af 2030 med det formål at udbrede elektrificerede køretøjer. Toyotas plan er helt konkret at sælge 5,5 millioner elektrificerede køretøjer årligt i 2030 - herunder 1 millioner batteridrevne elbiler.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

AF: TOM AHLQVIST

Nok er Nok. 13. februar 2020 kl. 23.06

AF: JOHN WENNERWALD

Landbruget når ikke målet 09. februar 2020 kl. 21.34

AF: BERIT BECH

Foreningshus eller skoleskyderi 05. februar 2020 kl. 15.06

AF: PETER LUNDSGAARD

Skoleskyderi på Madeskovskolen? 05. februar 2020 kl. 14.34
Annonce i kategorien "Biler":
Annonce