cookie-og-privatlivspolitik
Som en del af den nye test foregår frontalkollisionen nu ikke længere mod en mur, men mod en bevægelig barriere, der bedre skal simulere sammenstød med en modkørende bil.
Foto: Presse

Motor

VW’s ny elbil imponerer med høj sikkerhed

VW’s første "ægte’"elbil, ID.3, overbeviser med flot sikkerhed i ny Euro NCAP-test.
26. oktober 2020 kl. 17:53 Af Steen Nielsen

Annonce

Som den blot anden bil testet efter Euro NCAP’s nye skrappe testkrav kører VW’s avancerede elbil fem sikre stjerner i hus.

- De ny skrappere testkrav fra Euro NCAP betyder, at bilproducenterne nu for alvor skal strække sig for at nå alle fem stjerner. Alligevel overbeviser VW ID.3 med en meget flot sikkerhed, der vel at mærke dækker alle udstyrsmodellerne. Alle de vigtige sikkerhedssystemer er standard, og ikke mindst bilens nødbremse og vognbaneassistent scorer højt, siger FDMs repræsentant i Euro NCAP, Søren W. Rasmussen, og tilføjer:
 
- Derudover har VW ID.3, igen som en del af de nye testkrav et system, der overvåger føreren og reagerer i tilfælde af uopmærksomhed bag rattet, og et såkaldt eCall-system, der selv giver information og position til alarmcentralen i tilfælde af uheld.

Også når det gælder kollisionssikkerheden, udmærker VW ID.3 sig som en sikker bil. Både for store og små passagerer.

Som en del af den nye test foregår frontalkollisionen nu ikke længere mod en mur, men mod en bevægelig barriere, der bedre skal simulere sammenstød med en modkørende bil.

Her opnår VW ID.3 et flot resultat. Det samme gælder testen af den ligeledes nye airbag mellem de forreste sæder, der skal forhindre, at fører og forsædepassager slår sig mod hinanden i tilfælde af uheld.

Annonce

- VW ID.3 er på mange måder en meget vellykket bil, hvor ID står for ’Intelligent Design’. Det gælder også sikkerheden, som der ikke rigtig er nogen fingre at sætte på.
- Det viser endnu en gang, at den omstilling til elbiler, som bilproducenterne er i fuld gang med, ikke sker på bekostning af sikkerheden. Tværtimod ser det ud til, at de formår at integrere den seneste sikkerhedsteknologi i deres biler,siger Søren W. Rasmussen.

Udover VW ID.3 rummer den seneste Euro NCAP-test også en såkaldt re-evaluering af plugin-hybrid-udgaven af Toyota RAV4, der oprindeligt blev testet sidste år. Også den opnår fem Euro NCAP-stjerner, men altså efter 2019-kravene.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Vinterferie med familien 22. februar 2021 kl. 09.44

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Billetten til vores verden 21. februar 2021 kl. 12.54

AF: PER HØYEM

Granfeltsgård 18. februar 2021 kl. 14.31

AF: PAW HALLANDSON

Skanlux sommehusene på Marielyst 15. februar 2021 kl. 20.24

AF: JOHN WENNERWALD

Din region er foran 14. februar 2021 kl. 20.59

AF: BENNY BURMEISTER

Gratis transport af el. 10. februar 2021 kl. 09.41

MEST LÆSTE

Annonce i kategorien "Biler":
Annonce
ANNONCE