cookie-og-privatlivspolitik
Det er et lovkrav, at dækmønstret har en dybde på 1,6 millimeter.

2

Billeder

Det er et lovkrav, at dækmønstret har en dybde på 1,6 millimeter.
Foto: Dansk Autohjælp

Motor

Vintertid er lig med vinterdæk

Vi har stillet urene om til vintertid, og den første nattefrost har allerede været på spil. Det er en god påmindelse om, at det er tid til at skifte til vinterdæk. SOS Dansk Autohjælp giver gode råd om dæktryk og dækmønster.
31. oktober 2019 kl. 06:00 Af Pia Winther

Annonce

Det sker hvert år, når vinteren nærmer sig, og temperaturen dykker: Bilister overraskes over glatte veje, mens de stadig kører med sommerdæk. For selv om der ikke er frost på ruden, kan vejtemperaturen sagtens være så lav, at det medfører glatte veje.

SOS Dansk Autohjælp opfordrer derfor til, at vinterdækkene kommer frem nu, hvor vi overgår til vintertid: - Temperaturen på vejbanen kan sagtens være lavere end luftens, så vejene bliver glatte, længe før der er frost på ruden, fortæller vagtcentralchef Annette Bjørn Juncher.

Derfor lyder tommelfingerreglen, at det er tid til at skifte til vinterdæk, når temperaturen er under syv grader. Et kig på vejrudsigten afslører, at det sker i de kommende uger.


Tjek dækmønster og -tryk

Når man skal have sine vinterdæk monteret, er det vigtigt at kontrollere dækkenes kvalitet. Gummiet må ikke være mørnet, og det anbefales, at dækmønstret har en dybde på minimum tre millimeter.

- Hvis dækkene er for slidte, har de svært ved at lede vand væk. Bilen får nedsat vejgreb, så den lettere skrider ud, og bremseevnen forringes, forklarer Bo Olesen, der er seniorspecialist ved SOS Dansk Autohjælp.

Det er et lovkrav, at dækmønstret har en dybde på 1,6 millimeter, men SOS Dansk Autohjælp anbefaler minimum tre millimeter.

Når vinterdækkene er monteret, er det vigtigt at kontrollere dæktrykket:

- Dæktrykket skal være i orden. Hvis det er for højt eller lavt går det ud over bilens styre- og bremseevne, siger Bo Olesen, der gør opmærksom på, at et fald i lufttemperaturen kan betyde, at man skal korrigere sit dæktryk. Når temperaturen falder, kan det medføre at luften i dækkene komprimeres. Så skal man omkring en tankstation og have mere luft i, siger Bo Olesen.

Oplysninger om det korrekte dæktryk til bilmærke og model findes oftest i enten instruktionsbogen eller ved fordøren i førersiden af bilen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

AF: FREDDI HANSEN

Det Falsterske dige 16. maj 2020 kl. 01.09

AF: MARTIN WOUTERS

brædder ønsker hurtigt… 15. maj 2020 kl. 16.47

AF: LINDA SOMMER

Lolland er som skabt til… 14. maj 2020 kl. 17.26
Annonce i kategorien "Biler":
Annonce