cookie-og-privatlivspolitik

Foto: PR

Motor

Volvo i frit fald for din sikkerhed

Volvo har taget en ny og banebrydende kollisionstest i brug.
25. november 2020 kl. 06:00 Af Steen Nielsen

Sikkerhed betyder for Volvo det samme som bambus for en Panda. Det skal være det bedste af det bedste.

Derfor har Volvo taget en ny og banebrydende kollisionstest i brug: De sender nye biler i frit fald fra 30 meters højde.

En metode der gør det muligt at simulere de skader, der ses i selv de mest ekstreme kollisionsscenarier - nemlig i enkeltbilsulykker med meget høj hastighed, ulykker, hvor en bil rammer en lastbil med høj hastighed, og ulykker, hvor en bil bliver hårdt ramt fra siden.

Normalt uddannes redningsarbejdere med træningskøretøjer, der er sendt til skrot. Men disse biler er ofte op til to årtier gamle, og med hensyn til stålstyrke, sikkerhedskonstruktion og samlet holdbarhed er der en stor forskel på moderne biler og dem, der blev bygget for 15-20 år siden.

De nye Volvo'er er lavet af noget af det hårdeste stål, der findes i moderne biler. Med andre ord kan disse træningssessioner betyde forskellen mellem liv og død.

Annonce

- Normalt kolliderer vi kun biler i laboratoriet, men det er første gang, vi lader dem falde fra en kran, udtaler Håkan Gustafson.

- Vi vidste på forhånd, at vi ville se ekstreme deformationer efter testen, og vi gjorde dette for at give redningsteamet en reel udfordring at arbejde med.

I alt 10 Volvo’er af forskellige modeller er blevet sendt i frit fald fra kranen i flere omgange. Før faldet lavede Volvo Cars’ sikkerhedsingeniører nøjagtige beregninger på, hvor stort et tryk, hver bil skulle udsættes for, så det ønskede niveau af skader kunne opnås.

Alle fund fra sammenstødene og de efterfølgende undersøgelser bliver samlet i en omfattende forskningsrapport. Ambitionen er, at denne rapport vil blive gjort bredt tilgængelig, så redningsarbejdere kan bruge resultaterne i det videre redningsarbejde.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Penge til kernevelfærd 26. oktober 2021 kl. 22.23

AF: LINDA SOMMER

Femø – Hvor himlen kysser jorden 26. oktober 2021 kl. 22.21

AF: LINDA SOMMER

For mange unge ”flager ud”… 26. oktober 2021 kl. 22.20

AF: KENNETH REICK NIELSEN

3 spørgsmål, stillet fra en… 26. oktober 2021 kl. 15.18

AF: TOM AHLQVIST

Affaldssortering klima… 26. oktober 2021 kl. 08.27

AF: JOHN WENNERWALD

Vi skal tage klimaansvar 24. oktober 2021 kl. 22.06
Annonce i kategorien "Biler":
Annonce
ANNONCE