cookie-og-privatlivspolitik
Æresport ved sølvbryllup bliver stadig mere sjældent, men det er en kulturarv, der går tabt, hedder det i en artikel i årsskriftet for Lokalhistorisk Forening for Nordfalster.
Æresport ved sølvbryllup bliver stadig mere sjældent, men det er en kulturarv, der går tabt, hedder det i en artikel i årsskriftet for Lokalhistorisk Forening for Nordfalster.
Foto: Arkivfoto

Nordfalsters avis

Æresport på vej ud

Æresporte ved sølvbryllup er på vej ud, hvilket beklages i årsskrift for Lokalhistorisk Forening for Nordfalster, fordi en kulturarv forsvinder.
31. januar 2020 kl. 12:00 Af Henning Kørvel

Annonce

Inge og Ingolf, der havde været gift i 25 år, stod for at skulle have sølvbryllup, men takkede nej til æresport og hornmusik. Sølvbrylluppet er en privat sag.

I en artikel i årsskrift for Lokalhistorisk Forening for Nordfalster beklager Anna Marie Nøhr tendensen, der også har bredt sig til hendes egn, og sølvbrudepar frabeder sig æresport og musik på bryllupsdagen.

Det er en kulturarv, vi er ved at begrave, og et fællesskab vi ødelægger. På Nordfalster er det venner, der laver æresporten, og det starter med et planlægningsmøde til aftenkaffe. Mange bolde er i luften: Bestilling af hornmusik., indkøb af gran og blomster, bestilling af flag og flagstænger, afhentning af lyskæder, bestilling af skilt, afhentning af æresportstativ og hente reb og bindetråd til guirlander.

Med i billedet er fællesskabet, både når æresporten laves, sættes op og tages ned efter eventen, og skjoldet overrækkes til sølvgommen.

Mens æresporten er på vej ud, fastslår forfatteren, at vi nok lever i en stresset tid, men spørgsmålet er, om vi ikke snyder os selv, når vi lader sådan en tradition gå i glemmebogen.

Annonce


KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

SENESTE NYT

MEST LÆSTE

ANNONCE