cookie-og-privatlivspolitik
Her er Vicki Lysholm ved at marmorere det nye orgel i Gundslev Kirke, der i fiks og færdig stand tager sig godt ud og svarer til menigehsdrådets forventninger.
Her er Vicki Lysholm ved at marmorere det nye orgel i Gundslev Kirke, der i fiks og færdig stand tager sig godt ud og svarer til menigehsdrådets forventninger.
Foto: Henning Kørvel

Nordfalsters avis

Begejstring for nyt orgel

Det nye orgel i Gundslev Kirke er afleveret af orgelbyggeren, og det indfrier til fulde menighedsrådets forventninger.
24. juli 2019 kl. 12:00 Af Henning Kørvel

Annonce

De startede på projektet før påske. I lang tid holdt det fire personer beskæftiget, og i uge 28 aflverede orgelbyggeren så det nye orgel, der erstatter et udtjent, i Gundslev Kirke til menighedsrådet.

- Efter at være blevet stemt var orglet i funktion første gang ved gudstjenesten søndag 14. juli. Det har en fantastisk god lyd, og lever således op til vores forventninger. Vi er derfor også glade for det. Det er mange penge (budgettet lød på 2,7 millioner kroner, red.), men vi har fået valuta for dem. Og når man tager den store indsats ved installeringen i betragtning, så skal det koste penge. Ingen kan nemlig forestille sig, hvor stort arbejdet har været, siger Anders Lejre, formand for Gundslev Sogns Menighedsråd.

Menighedsrådet havde budgetteret med en udgift på samlet set 2,7 millionerr kroner, men da der i forløbet ikke er stødt uforudsete omkostninger til, så regner Anders Lejre med, at udgiften vil beløbe sig til mellem 2,5 og 2,6 millioner kroner. Altså under budgettet.

Det nye orgel vil blive indviet officielt søndag 8. september klokken 16. Biskop Marianne Gaarden, prostiudvalget, orgelbyggeren og øvrige håndværkere vil blive inviteret til højtideligheden, som menighedsrådet i øjeblikket er ved at planlægge i detaljer.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE