cookie-og-privatlivspolitik
Kippinge Kirkes spir skal have ny spånbeklædning. Budgettet er på cirka 10 millioner kroner.
Kippinge Kirkes spir skal have ny spånbeklædning. Budgettet er på cirka 10 millioner kroner.
Foto: Anders Knudsen

Nordfalsters avis

Beklædningen på spiret fornyes

KØ Entreprise, Errindlev, har fået hovedentreprisen på ny spånbeklædning på Kippinge Kirke.
10. december 2019 kl. 12:00 Af Henning Kørvel

Annonce

Firmaet J.P. Pedersen & Sønner Aps., Eskilstrup, der er overtaget af KN Holding Aps., Errindlev, har ved en indbudt licitation fået hovedentreprisen på ny spånbeklædning på Kippinge Kirk med det laveste tilbud på 6,09 millioner kroner.

- Budgettet er på cirka 10 millioner kroner. Udover hovedentreprisen er arkitekthonoraret 1,3 millioner kroner, og hertil kommer løse udgifter til rejsegilde og fotografering til Nationalmuseet, siger Frede Hansen, formand for kirkegårdsudvalget i Nordvestfalsters Menighedsråd.

Budgettet blev først skønnet til 13 millioner kroner.

- Efter planen skal arbejdet i gang senest 1. april, og det ventes at tage seks måneder og skal afsluttes inden vinteren, siger Frede Hansen.

De nuværende spåner på selve spiret er fra 1967, og på kuplen går de tilbage til 1930'erne. Spånerne, der er af egetræ, er sømmet fast med galvaniserede søm, men syren i træet angriber sømmene, så hovederne ruster og falder af, og når det stormer, blæser spånerne af.

De nye spåner til spiret fremstilles af bornholmsk egetræ, der snart bliver fældet. Spånerne skal tørre naturligt, og de skal ifølge Frede Hansen sættes på spiret med rustfri søm af en ekstern ekspert. Med i projektet er også fornyelse af kobberbeklædningen på kuplen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE