cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Jan Knudsen

Nordfalsters avis

Kom og prøv bordtennis, seniorer

Med Nørre Alslev Boldklub som arrangør gøres et fremstød for badminton i Nordfalsters Idræts- og Kulturcenter torsdag 30. januar klokken 14-15.
03. februar 2020 kl. 12:00 Af Henning Kørvel

Annonce

Fordi flere og flere danskere over 60 år kaster sig over badminton, gør DGI Storstrømmen og BAT60+ Danmark et fremstød for bordtennis i samarbejde med Nørre Alslev Boldklub i Nordfalsters idræts- og Kulturcenter torsdag 30. januar klokken 14-15.

Efter at bordtennissporten har været nede i en bølgedal, har flere og flere danskere over 60 år taget sporten op for at forsøde seniortilværelsen med pruik, loop og smash.

Med den øgede seniorinteresse for badminton er der i de senere år opstået mange nye badmintonklubber landet over. Og initiativtagerne bag projektet BAT60+, der skal fremme bordtennis for ældre medborgere, ser kun tegn på, at væksten vil fortsætte markant fremadrettet.

- Seniorerne har for alvor fået færten af, at bordtennis er en idrætsgren, der i særlig grad passer til deres aldersgruppe og skaber glæde, siger Ole Hückelkamp, der er en af initiativtagerne til BAT60+-projektet.

De sidste tre år har 1.500 BAT60+-spillere deltaget i regionale stævner på tværs af klubberne, og næsten 500 kursister har gennemgået BAT60+ kompetencekurser, ligesom trefjerdele af landets over hundrede 60+ klubber har deltaget i åbent hus kampagnen i uge 37.

Annonce

- Bordtennis er en lempelig sport, der udføres på en lille overskuelig arena. Spillet kræver ikke dyrt udstyr, og det er tilmed forbundet med en række sundhedsgevinster. Der er videnskabelig evidens for, at sporten fremmer reflekser, balance og koordination, træner hjernens planlægning og udførelse af bevægelser og hæmmer fedme, aldersdiabetes og demens, fremhæver Gert Jørgensen, DGI, som oplagte fordele ved bordtennis.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

SENESTE NYT

MEST LÆSTE

ANNONCE