cookie-og-privatlivspolitik
Rusten fascinerer Nanna Bisp Büchert som kunstnerisk og grafisk element.
Rusten fascinerer Nanna Bisp Büchert som kunstnerisk og grafisk element.
Foto: Nanna Bisp Büchert

Nordfalsters avis

Rusten sover aldrig

Den sniger sig frem alle vegne, dokumenterer Nanna Bisp Büchert med fotos, hun udstiller på Stubbekøbing Rådhus.
01. marts 2019 kl. 12:40 Af Henning Kørvel

Annonce

Rust sover aldrig. Når den har bidt sig fast i jern, så nedbryder rust det, men at processen giver stof til en fotograf med øje for eroderingen, dokumenterer Nanna Bisp Büchert, som med kamera har indfanget motiverne på maskinværkstederne i Stubbekøbing.

Nu får offentligheden indblik i hendes motivverden. For første gang nogen sinde præsenteres hendes fotos nemlig på en udstilling på Stubbekøbing Rådhus lørdag-søndag 2.-3. marts klokken 11-17, fredag 8. marts klokken 14-17.30 og lørdag-søndag 9.-10. marts klokken 11-17.

Rust er kun det ene aspekt i hendes motivverden. De andre aspekter, der spiller en rolle for billedernes karakter, er skygge og farver.

Nanna Bisp Büchert har altid været fascineret af rustent jern. Hun har fotograferet rustent bølgeblik på Island, bilkirkegårde i Sverige, og nu altså jern og rust på maskinværkstedernes oplagspladser i Stubbekøbing.

- Nogle gange går jeg tæt på motivet, og så bliver billedet abstrakt. Andre gange er det selve maskinerne og den power, de udstråler, der vækker interesse. Men ikke mindst er det farverne, der appellerer til mig. Der er utroligt mange nuancer, der gemmer sig i rustne overflader, siger Nanna Bisp Büchert.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Nordfalsters Avis":
Annonce