cookie-og-privatlivspolitik
Helene Strange bliver omdrejningspunktet på folkemødet på Møllebanken i Nørre Vedby søndag 16. juni.
Foto: Arkivfoto

Nordfalsters avis

Tilbageblik på Helene Strange

Helene Strange er omdrejningspunkt i Lokalhistorisk Forening for Nordfalsters Folkemøde på Møllebanken i Nørre Vedby søndag 16. juni.
29. maj 2019 kl. 12:00 Af Henning Kørvel

Annonce

Hjemstavnsforfatterinden Helene Strange bliver omdrejningspunktet for folkemødet på Møllebanken i Nørre Vedby søndag 16. juni klokken 15.

Arrangør er Lokalhistorisk Forening for Nordfalster, og tilfældigt er det ikke, at netop Møllebanken er valgt som destination til emnet. Helene Strange har nemlig ejet Møllebanken og har i sin tid afviklet mange møder her. Hendes egnsspil og skuespil er også blevet opført på Møllebanken, der dog ikke længere benyttes i et omfang som tidligere.


Falsters egnsret

Bortset fra sang, musiik og en tale er der ved besøget på Møllebanken intet traktement. Klokken 16.30 fortsætter arrangementet nemlig i Viggården i Nørre Vedby med foredrag om Helene Strange af arkivar cand. mag i historie og dansk, Lene Vinther Andersen, Dansk Folkemindesamling/Kgl. Bibliotek.

Klokken 18 vil der blive serveret mælkeærter med flæsk, der er Falsters egnsret. Forretten er tunmousse med salat og flute, og de deltagere der ikke bryder sig om mælkeærter med flæsk, har i stedet for mulighed for at tilvælge to gange forret. Desserten bliver rabarbertærte med flødeskum.


Anekdoter om hende

Små fortællinger om Helene Strange vil blive leveret af Christian Hildebrand, Birthe Andersen, Ole Hvidtfeldt og Christina Juul. Musik og sang af Erik Staal og Susanne Fønsskov samt fællessang står også på programmet. Arrangementet slutter senest 21.30.

Pris for deltagelse er 160 kroner for medlemmer og 200 for ikke-medlemmer. Tilmelding skal senest 7. juni rettes til Hertha Keis, email: hertha.keis@privat.dk, mobil: 2324 3768. Betaling efter aftale på MobilePay 2324 3768 eller konto: 0679 6795636747.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE