cookie-og-privatlivspolitik
Børn og ansatte i risikogruppen skal ikke vende tilbage til skoler eller daginstitutioner efter påske.
Børn og ansatte i risikogruppen skal ikke vende tilbage til skoler eller daginstitutioner efter påske.
Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

Politik

Børn i risikogruppen skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Hvis børn eller ansatte er i risikogruppen, når der kommer til coronavirus, skal de ikke tilbage efter påske.
07. april 2020 kl. 12:33 Af Ritzau

Annonce

Statsminister Mette Frederiksen (S) sagde mandag aften på et pressemøde, at om alt går vel, kan børn så småt vende tilbage til daginstitutioner og de første trin i folkeskolen efter påske oven på coronalukningen.

Tirsdag har Sundhedsstyrelsen bekræftet, at retningslinjerne for hvordan skolerne og daginstitutionerne skal åbne, forventes at komme onsdag eftermiddag.

I retningslinjerne vil styrelsens anbefalinger til, hvordan skolerne og daginstitutionerne skal åbne efter påske, være beskrevet.

Men det er ikke alle børn og alle ansatte, der kan møde op. Ifølge SF's Jacob Mark har regeringen svaret ham, at hvis børn eller ansatte er særligt udsatte, når det kommer til coronavirus, så skal de ikke vende tilbage.

- Børn i risikogruppen skal ikke møde op. Ansatte i risikogruppen skal ikke møde op. Børn med nær familie i risikogruppen skal ikke møde op. Ansatte med nær familie i risikogruppen skal ikke møde op.

- Jeg har bedt om at få det som en retningslinje på skrift på ministeriets hjemmeside og sendt ud til alle kommuner. Ligesom det skal gøres helt klart, hvem der er i risikogruppen, skriver han på Facebook oven på et svar, han har modtaget mundtligt fra regeringen.

Dansk Folkepartis uddannelsesordfører, Jens Henrik Thulesen Dahl, efterlyser også konkrete, skriftlige retningslinjer fra regeringen. Det sker på det sociale medie Twitter:

- Hvor er sundhedsstyrelsens retningslinjer til daginstitutioner, som skal åbne? Både som folketingspolitiker, kommunalpolitiker og som farfar har jeg brug for klare retningslinjer for blive betrygget i, at det er forsvarligt at genåbne.

Adspurgt mandag, om hvorvidt det vil være frivilligt for ansatte at vende tilbage til, hvad der kan være en smitterisiko, sagde statsminister Mette Frederiksen:

- Der er allerede ganske mange, der går på arbejde og har gjort det igennem forløbet. Det er vi dybt afhængige af som samfund.

- Så kan der være særlige, udsatte grupper, hvor det vil være det rigtige at undtage dem fra arbejdsfunktionen.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Regionen hjælper minkavlere 22. november 2020 kl. 21.48

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: NILS JØRGENSEN

Torvet Nykøbing 16. november 2020 kl. 16.03

AF: JOHN WENNERWALD

Goddag til kontantløst samfund 15. november 2020 kl. 21.43

AF: LINDA SOMMER

18 kommunale p-pladser lige… 14. november 2020 kl. 13.23

Annonce