cookie-og-privatlivspolitik

Politik

Byrådsmedlem nægter at stemme for håndtryk og får sparket af V

Det er et krav at give håndtryk for at blive dansk statsborger, men det afviste byrådsmedlem at stemme for.
20. juni 2019 kl. 12:16

Annonce

Byrådsmedlem Lars Hansen er blevet smidt ud af Venstre, fordi han stemte imod tvunget håndtryk i forbindelse med grundlovsceremonier i Billund Kommune.

Han har kaldt det symbolpolitik af værste skuffe og stemte imod, da byrådet skulle vedtage proceduren med håndtryk, der er et krav for at blive dansk statsborger.

Det er i den grad noget, der har givet uro i geledderne i Venstre. Over for DR Nyheder kommer han med en opsang til sit tidligere parti.

- Jeg troede, at DF (Dansk Folkeparti, red.) var det mest topstyrede parti, vi har i Danmark, men jeg må sgu bøje mig og sige undskyld til de DF'ere, jeg har drillet på min vej. For jeg er lige kommet ud af et parti, der i den grad også er topstyret, siger Lars Hansen.

Det er en enig bestyrelse, der har truffet beslutningen om at ekskludere ham fra partiet, der ellers normalt bryster sig af, at der er højt til loftet og langt til døren.

Bestyrelsen understreger ifølge JydskeVestkysten, at ekskluderingen ikke alene sker på baggrund af en enkelt sag, men på grund af "gentagne tillidsbrud gennem årene som byrådsmedlem for Venstre".

Peter Fredensborg, gruppeformand for Venstre i Billund byråd, beklager situationen.

- Det er en meget beklagelig situation og en trist udgang på et kedeligt forløb. Venstre er svækket og går fra ti til ni medlemmer i byrådet, men på trods af det har Venstres kommuneforening fundet det her skridt nødvendigt, og det bakker jeg op om, siger han.

Lars Hansen fortsætter nu som løsgænger i byrådet, hvor Venstre har borgmesterposten.

Fungerende udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) gennemførte 17. januar den første grundlovsceremoni med de omdiskuterede håndtryk, hvor hun selv gav hånd.

I juni sidste år aftalte regeringen, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti en række stramninger på statsborgerskabsområdet, hvor håndtryk indgik.

Støjberg har åbnet for tvangsbøder, hvis kommunerne ikke lystrer.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Sygehusene yder over evne 21. juli 2019 kl. 22.30

AF: MARTIN WOUTERS

stormøde mellerm… 21. juli 2019 kl. 08.57

AF: JOHN WENNERWALD

AF: BJARKE ROSENKILDE

De kære konventioner. 11. juli 2019 kl. 15.26

AF: MARTIN WOUTERS

cykelbro, lille ekstra ø og… 08. juli 2019 kl. 09.07

AF: JOHN WENNERWALD

Fattigdomsgrænsen genindføres 07. juli 2019 kl. 22.38

Annonce