cookie-og-privatlivspolitik
Skatteminister Morten Bødskov (S) fortæller onsdag, at de første nye ejendomsvurderinger er på trapperne.
Skatteminister Morten Bødskov (S) fortæller onsdag, at de første nye ejendomsvurderinger er på trapperne.
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Politik

Første ejendomsvurderinger fra plaget it-system er på vej

Det problemramte system for ejendomsvurderinger kan nu sende de første ud. Fortsat risiko for forsinkelser.
16. juni 2021 kl. 13:28 Af Ritzau

De første ejendomsvurderinger fra det nye ejendomsvurderingssystem vil snart blive udsendt. Det er dog kun omkring 50.000 styk. Det skriver Skatteministeriet i en pressemeddelelse.

De resterende over en million vurderinger vil komme i etaper fra 2022. Og der er stadig risiko for forsinkelser af projektet.

- Det er en rigtig god dag for landets boligejere. For regeringen er det vigtigt, at der er tryghed om boligbeskatningen og dermed også vurderingerne.

- Derfor er jeg meget glad for, at vi til efteråret kan starte udsendelsen af de første ejendomsvurderinger siden 2011, siger skatteminister Morten Bødskov (S).

Det nye ejendomsvurderingssystem har været en sand lidelseshistorie over mange år. Det gamle system var så fejlbehæftet, at vurderingerne blev fastfrosset i 2011.

Annonce

Siden har der været arbejdet på et nyt system. Men det er gang på gang blevet ramt forsinkelser og prisstigninger. Det har igen udsat hele implementeringen af et nyt boligskattesystem.

Samtidig er det de kommende vurderinger, der skal udløse en større tilbagebetaling på samlet 14 milliarder kroner til boligejere, der har betalt for meget i boligskat.

Ved den sidste forsinkelse blev den implementering - der vil få betydning for millioner af boligejere - udskudt til 2024. Den dato holder Skatteministeriet fast i.

Alt er dog langtfra fryd og gammen. I et tilhørende bilag skriver It-tilsynet, der holder opsyn med projektet, at der stadig er problemer og risiko for forsinkelser.

- Der er samlet set tale om et program med høj risiko for forsinkelser og fordyrelser, men det vurderes at kunne håndteres, skriver tilsynet.

Annonce

Skatteminister Morten Bødskov siger adspurgt om, hvor stor tillid han har til, at projektet er klar til, at alle har fået nye vurderinger og er klar til nyt skattesystem i 2024:

- Jeg kan kun sige, at jeg er glad for, at It-tilsynet har givet grønt lys for, at vi kan komme i gang nu.

- Det er klart, at projektet skal holdes på sporet. Og tilsynet har sagt, at omlægningen stadig kan finde sted i 2024. Det er vigtigt for regeringen og Folketinget, at det fastholdes.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

AF: JOHN WENNERWALD

# Me too 04. juli 2021 kl. 22.34

AF: KENNETH WINTHER

Storstrøm Fængsel bløder... 03. juli 2021 kl. 09.56

Annonce

ANNONCE