cookie-og-privatlivspolitik
Landbrugspakken fra 2015 har kostet flere ministre jobbet, blandt andre Eva Kjer Hansen. Nu siger Lars Løkke Rasmussen (V) at landbruget skal gøre mere. (Arkivfoto)
Landbrugspakken fra 2015 har kostet flere ministre jobbet, blandt andre Eva Kjer Hansen. Nu siger Lars Løkke Rasmussen (V) at landbruget skal gøre mere. (Arkivfoto)
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Politik

Løkke til landbruget: I skal være mere klimavenlige

Efter tal om mangelfuld kvælstofreducering i landbruget støtter statsministeren mere handling på området.
11. februar 2019 kl. 23:59 Af /ritzau/

Annonce

Fredag kunne Berlingske fortælle, at landbruget kun havde leveret 12 ud af de lovede 1451 tons i frivillig årlig reduktion af kvælstofudledning, der var del af landbrugspakken fra 2015.

Pakken mindskede reguleringen af landbruget markant mod en frivillig indsats fra landbruget side. Tallene fik ifølge miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensens egne ord ham til at bande ad sin skærm. Statsministeren er mere afmålt.

- Det er helt oplagt, at landbruget ikke er helt i mål endnu, og derfor skal vi i virkeligheden nok tage fat i det, som naturfredningsforeningen og landbruget lagde frem.

- Vi skal dreje dansk landbrug, så det bliver mere klimavenligt, siger Lars Løkke Rasmussen (V) i en video på hans Facebook-profil.

Statsministeren refererer til et udspil fra Landbrug & Fødevarer og Danmarks Naturfredningsforening, hvor 100.000 hektar lavtliggende areal skal henlægges til natur eller græsning.

Det skal hjælpe landbruget af med jord, der ikke er særligt produktivt, og samtidigt skabe en masse nye naturområder. Det vil dog også koste en milliard kroner.

Oven på Lars Løkke Rasmussens udmelding opfordrer klimaordfører for Socialdemokratiet Christian Rabjerg Madsen regeringen til at indkalde til forhandlinger.

- Hvis det her skal være andet end en gratis omgang, så må regeringen indkalde til forhandlinger, så vi kan komme i arbejdstøjet.

- De må indkalde til forhandlinger, så vi kan komme i gang med den reform, der kan gøre en forskel både for klimaet og for kvælstofudvaskningen i vores vandmiljøer, siger ordføreren.

I videoen på sin Facebook-profil siger statsminister Lars Løkke Rasmussen, at dansk landbrug er et af de mest miljøvenlige i verden.

- Men vi skal nå længere, og samtidig skal vi holde dansk landbrug i live, for det tjener som en inspirationskilde, siger han.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

ønsker flere oplysninger… 18. november 2019 kl. 08.29

AF: JOHN WENNERWALD

Farvel til en kæmpe 17. november 2019 kl. 20.55

AF: BJARKE ROSENKILDE

Hvor bor de blå? 17. november 2019 kl. 00.39

AF: BJARKE ROSENKILDE

I den store xenofob Georg… 16. november 2019 kl. 12.40

AF: JOHN WENNERWALD

Råstofferne forsvinder 10. november 2019 kl. 21.48

AF: BJARKE ROSENKILDE

Medier og logik 10. november 2019 kl. 10.39

Annonce