cookie-og-privatlivspolitik
Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) fortæller, at der er et nationalt varslingssystem på vej. (Arkivfoto.)
Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) fortæller, at der er et nationalt varslingssystem på vej. (Arkivfoto.)
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Politik

Partier efterlyser klar plan fra regeringen ved smittestigning

Mens antallet af coronasmittede i Danmark stiger, ytrer partier ønske om mere klarhed i plan ved øget smitte.
31. juli 2020 kl. 01:36 Af Ritzau

Annonce

Flere partier efterlyser en mere klar plan fra regeringen, i tilfælde af at coronavirus for alvor begynder at sprede sig i Danmark igen.

Det skriver Berlingske fredag.

Danmark har de seneste dage oplevet en øget smitte, og Venstre, De Konservative, Dansk Folkeparti, De Radikale og Enhedslisten mener ikke, at de nuværende beredskabsplaner er tilstrækkelige.

- Jeg vil gerne have en åben diskussion af, hvad vi kan gøre for at forhindre, at vi lukker helt ned igen. Hvis smitten stiger, hvor meget skal den så stige, før vi tager et skridt tilbage, og hvad skal det skridt være?, spørger Stinus Lindgreen, sundhedsordfører for de Radikale, i Berlingske.

Ordføreren efterlyser blandt andet mere klare prioriteringer af, hvilke brancher i erhvervslivet og hvilke områder i den offentlige sektor der skal lukke ned først.

Det bør ifølge Stinus Lindgreen allerede nu diskuteres i Folketinget på baggrund af den viden, man har opbygget i løbet af foråret.

Også Enhedslistens sundhedsordfører, Peder Hvelplund, efterlyser i avisen mere klare retningslinjer.

Han ser særligt problemer på regionalt niveau, hvor han gerne så, at det regionale beredskab blev styrket.

Også DF melder sig i koret:

- Der er åben ud til flere feriedestinationer, samtidig med at smitten stiger herhjemme. Vi har brug for, at borgerne er trygge, og vi har selvfølgelig brug for en plan, siger DF's sundhedsordfører, Liselott Blixt.

Den seneste tids tendens til stigende coronasmitte i Danmark fortsatte torsdag, da der blev registreret 91 nye tilfælde.

Det er det højeste antal smittede, der er registreret på én dag siden starten af maj, når man ser bort fra Statens Serum Instituts opgørelser om mandagen, der også tæller weekenden og dermed flere dage.

Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) siger i et skriftligt svar til avisen, at der allerede er klare arbejdsgange i forhold til enkeltudbrud.

Han melder, at der arbejdes på et såkaldt nationalt varslingssystem.

- Her vil myndighederne på baggrund af objektive tal for smittespredningen udforme en risikovurdering med konkrete tiltag, der kan sættes i gang, når smitten for eksempel stiger i en kommune eller region. En nedlukning vil altid basere sig på en konkret vurdering, skriver han ifølge Berlingske.

Mens der er blevet registreret flere smittede torsdag, er antallet af indlagte på landets sygehuse faldet med tre til 18.

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

AF: MARTIN WOUTERS

sejlrende og rensning 21. juli 2020 kl. 20.58

AF: JOHN WENNERWALD

Kan pensionsalderen gå den… 20. juli 2020 kl. 11.28

Annonce