cookie-og-privatlivspolitik

Politik

Regeringen bruger 30 millioner på dansk sprogdata

Regeringen vil med dansk sprogressource sikre, at Danmark ikke kommer bagud i brugen af kunstig intelligens.
14. marts 2019 kl. 07:21 Af /ritzau/

Annonce

Dansk er et lille sprog, og derfor har det ikke været attraktivt for virksomheder at investere i at udvikle en dansk sprogressource.

Det vurderer regeringen, som afsætter 30 millioner kroner til at udvikle en sprogressource, altså en stor samling af sprogdata på dansk.

Det skriver Finansministeriet i en pressemeddelelse.

Håbet er, at Danmark ikke kommer til at sakke bagud i brugen af kunstig intelligens i forhold til andre lande.

- Nu får vi sat skub i udviklingen af kunstig intelligens på dansk. Der er helt nødvendigt, hvis kunstig intelligens for alvor skal udvikles og bruges i Danmark, udtaler uddannelses- og forskningsminister Thommy Ahlers i en pressemeddelelse.

Både i den offentlige og i den private sektor er man begyndt at tage kunstig intelligens til sig.

Det er for eksempel, når stoppesteder læses op i bussen, eller når borgere chatter med virtuelle medarbejdere hos kommunen eller forsikringsselskabet, forklarer Sophie Løhde (V), innovationsminister, i pressemeddelelsen.

- Med en fælles sprogressource vil man eksempelvis i kommunerne kunne bruge teknologien til at omsætte telefonopkald til tekst for at kunne give borgere hurtigere besvarelser, siger hun.

- Og forskere vil langt hurtigere kunne få overblik over store mængder af litteratur og data, fordi kunstig intelligens blandt andet kan hjælpe med at gennemsøge og kategorisere artikler.

Torsdag formiddag præsenterer regeringen på et topmøde en strategi for landets digitale fremtid, som planen for udviklingen af kunstig intelligens også er en del af.

På topmødet vil der være ud over kunstig intelligens også være fokus på blandt andet dataetik, ændrede behov på arbejdsmarkedet, undervisning, uddannelse, forskning og øvrige rammevilkår for dansk erhvervsliv.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LEIF A. JENSEN

Gylden mammon S garanti for… 16. maj 2019 kl. 21.25

AF: STEEN BAHNSEN

Lukning af Dannelunde… 16. maj 2019 kl. 14.27

AF: CARSTEN GRACE HARDINGTON

Gerninger, beregnet på at… 14. maj 2019 kl. 09.49

AF: STEEN BAHNSEN

AF: JOHN WENNERWALD

Regeringens bluffnummer 12. maj 2019 kl. 21.24

AF: MARTIN WOUTERS

mærkeligt nok, ingen… 09. maj 2019 kl. 10.54

Annonce