cookie-og-privatlivspolitik
De nuværende covid-restriktioner forlænges til og med 7. februar. Det oplyste sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på et pressemøde onsdag aften.
De nuværende covid-restriktioner forlænges til og med 7. februar. Det oplyste sundhedsminister Magnus Heunicke (S) på et pressemøde onsdag aften.
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Politik

Restauranter vil have hjælpepakker til slutningen af februar

Restriktioner og hjælpepakker forlænges med tre uger. Ifølge Horesta bør kompensationen forlænges seks uger.
14. januar 2021 kl. 00:42 Af Ritzau

Annonce

Der er brug for en kompensation frem til slutningen af februar til de erhverv, der må forblive lukket som følge af de forlængede restriktioner.

Sådan lyder meldingen fra Horesta, der repræsenterer hotel-, bar- og restaurationsbranchen.

Ifølge Horestas politiske direktør, Kirsten Munch, er der behov for, at statens sikkerhedsnet under erhvervslivet bliver aktiveret langt hurtigere end hidtil.

- Der er brug for, at statens sikkerhedsnet under erhvervslivet bliver både mere fintmasket, større og aktiveret langt hurtigere, end vi hidtil har set, udtaler Kirsten Munch i en pressemeddelelse.

Meldingen kommer, efter at regeringen onsdag aften oplyste på et pressemøde, at de nuværende restriktioner og nedlukninger for at inddæmme smitten med coronavirus forlænges.

Det betyder, at restriktionerne - såsom nedlukning af indkøbscentre, restauranter og liberale erhverv - gælder til og med søndag 7. februar.

På onsdagens pressemøde sagde fungerende finansminister Morten Bødskov (S), at hjælpepakker til lønmodtagere og virksomheder vil fortsætte som følge af, at restriktionerne forlænges.

Horesta ser gerne, at hjælpepakkerne varer længere end restriktionerne.

- Det er kun rimeligt, at virksomhederne sikres afgørende støtte, som dækker bredere og kommer ud med det samme.

- Og ikke mindst rækker længere ud i fremtiden, så virksomhederne får bedre mulighed for at planlægge den kommende tid, siger Kirsten Munch.

Hos Dansk Erhverv har man noteret sig, at restriktionerne sandsynligvis vil vare resten af vinteren.

Derfor mener organisationens direktør, Brian Mikkelsen, at det skal der ageres på, når det handler om kompensation til de restriktionsramte virksomheder.

- Det er en ulykkelig situation for alle, og vi skal forsat gøre mest muligt for at få flest mulige virksomheder igennem krisen.

- Vækst og arbejdspladser i virksomhederne er vejen til at få os godt i gang igen som samfund, når vi forhåbentlig snart kan genåbne Danmark og verden, udtaler Brian Mikkelsen i en pressemeddelelse.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: RANDI HANSEN

afhentning af affald 23. januar 2021 kl. 22.58

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

Annonce