cookie-og-privatlivspolitik
De Radikales nye politiske leder, Sofie Carsten Nielsen, afviser endnu engang at være blevet orienteret om en sag fra 2017 om upassende opførsel fra daværende politisk leder Morten Østergaard. (Arkivfoto)
De Radikales nye politiske leder, Sofie Carsten Nielsen, afviser endnu engang at være blevet orienteret om en sag fra 2017 om upassende opførsel fra daværende politisk leder Morten Østergaard. (Arkivfoto)
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Politik

Sofie Carsten Nielsen har søgt dialog med Ida Auken uden held

R-leder siger, at hun har talt med Østergaard om upassende adfærd og fået indtryk af, at han tog det til sig.
15. oktober 2020 kl. 14:33 Af Ritzau

Annonce

I en skriftlig kommentar siger R-leder Sofie Carsten Nielsen, at hun har søgt dialog med Ida Auken uden held.

Hun afviser igen at have kendt til sag fra 2017 med Morten Østergaard i centrum.

- Der er en verden til forskel på at kende til en konkret krænkelsessag og at have løse snakke om Mortens adfærd i øvrigt. Det er vigtigt for mig at understrege, at det hverken er mit eller andre kollegers ansvar, at Morten kunne blive fuld og pinlig til fester.

- Ikke desto mindre, så har jeg ligesom andre snakket med Morten om det, og jeg har opfordret ham til at rette op på det. Og det var faktisk mit indtryk, at han også tog opsangene til sig og ændrede adfærd, lyder det fra Sofie Carsten Nielsen i kommentaren.

Sofie Carsten Nielsen skriver endvidere, at hun "uformelt" har snakket med Ida Auken om Morten Østergaards adfærd til fester.

Meldingen kommer, efter at Ida Auken, der har orlov fra Folketinget, onsdag i et længere opslag skrev om en episode fra 2017, hvor Morten Østergaard skulle have opført sig upassende over for en kvinde.

Det skulle være sket på Folkemødet.

I opslaget lød det, at Sofie Carsten Nielsen havde dækket over Østergaard, selv om Ida Auken fortalte hende om sagen.

Det afviser Sofie Carsten Nielsen altså.

- Jeg kendte ikke til den konkrete krænkelsessag, som Ida skrev om på sin Facebook-side i går, og jeg vidste ikke før i lørdags, hvor Ida skrev en mail til gruppen, at hun var mellemmanden, der havde givet den videre til sekretariatschefen. Men hun videregav den ikke til mig i 2017, som hun ellers har skrevet.

Fra Sofie Carsten Nielsen lyder det endvidere i kommentaren, at "det ikke gør noget godt for nogen at blive ved med at kommunikere på denne måde via medier og sociale medier".

Hun har ikke yderligere kommentarer på nuværende tidspunkt.

Også Martin Lidegaard har torsdag blandet sig i debatten om Aukens opslag. Han skriver, at han ikke har grund til at betvivle udsagnene fra Auken, og at ledelsen skulle have grebet ind før.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Historien om Kaj Munk skal… 27. oktober 2020 kl. 07.05

AF: LEIF A. JENSEN

Ytringsfriheden 25. oktober 2020 kl. 22.29

AF: JOHN WENNERWALD

Røg julen dér? 25. oktober 2020 kl. 21.38

AF: MARTIN WOUTERS

mulighed for anløb af… 25. oktober 2020 kl. 07.23

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

Annonce