cookie-og-privatlivspolitik
Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) beklager, at en rapport om nedslidning først bliver offentliggjort nu, efter at den har ligget klar i flere måneder. (Arkivfoto)
Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) beklager, at en rapport om nedslidning først bliver offentliggjort nu, efter at den har ligget klar i flere måneder. (Arkivfoto)
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Politik

Troels Lund beklager sen offentliggørelse af rapport

En rapport om nedslidning, der har været klar siden december, kommer først frem, efter at den blev lækket.
12. april 2019 kl. 10:35

Annonce

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) beklager, at en rapport, der har ligget klar siden december sidste år, endnu ikke er blevet offentliggjort.

Rapporten fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø (NFA) viser, at mennesker med fysisk krævende arbejde har færre år på arbejdsmarkedet, mere tid med langtidssygefravær og længere perioder med ledighed end lønmodtagere med lave fysiske arbejdskrav.

Det skriver Altinget, der er kommet i besiddelse af rapporten.

- Jeg kan forstå på embedsværket, at der har været stillet en række spørgsmål til NFA om rapporten, som ministeriet har fået svar på så sent som i forrige uge.

- Når det er sagt, så er det ikke optimalt, at verificeringen og offentliggørelsen af en rapport har været så længe undervejs, og det vil jeg gerne beklage, skriver Troels Lund Poulsen i en mail til Altinget.

Beskæftigelsesministeren skriver, at han ikke før nu har kendt til rapporten, som han har bedt om at få offentliggjort.

Socialdemokratiet, der i januar lancerede et udspil om ret til tidligere tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet for de mest nedslidte, undrer sig over forløbet.

Mattias Tesfaye (S), der er medlem af Beskæftigelsesudvalget i Folketinget, beskylder regeringen for at undlade at offentliggøre rapporten, fordi dens indhold ikke tjener regeringens interesser.

- Det er helt nye tal for os. Og jeg forstår ikke, hvorfor det ikke er blevet lagt frem, når vi er i et forhandlingsforløb.

- Det lugter i mistænkelig grad af misbrug af vores fælles embedsapparat, siger han til Altinget.

Nedslidning har de seneste måneder været i top på den politiske dagsorden før valget til Folketinget, der skal afholdes senest 17. juni.

Regeringen har gennem et par måneder forhandlet med Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og De Radikale om bedre mulighed for tidlig tilbagetrækning for nedslidte.

Peter Hasle, der er professor i arbejdsmiljø ved Aalborg Universitet, mener, at resultaterne i rapporten burde indgå i de politiske forhandlinger.

- Det bekræfter, at der er et nedslidningsproblem, som især gør sig gældende for beskæftigede med hårdt fysisk arbejde.

- Rapporten handler jo åbenlyst om den problemstilling, som man diskuterer, så den burde selvfølgelig forelægges i forhandlingerne, siger han.

Forhandlingerne fortsætter fredag. Men det står allerede klart, at Socialdemokratiet kalder Troels Lund Poulsen og finansminister Kristian Jensen (V) i hastesamråd.

Dan Jørgensen, næstformand for Socialdemokratiets folketingsgruppe, kalder det "skandaløst", at rapporten først er dukket op nu.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Myndighederne med hovedet i busken 21. august 2019 kl. 16.09

AF: FREDDI HANSEN

"Ugeavis lagt for had" 20. august 2019 kl. 21.02

AF: JOHN WENNERWALD

Forbyd lattergas 18. august 2019 kl. 22.18

AF: BJARKE ROSENKILDE

I begrebsforvirringens golde favn. 18. august 2019 kl. 12.47

AF: LARS RASMUSSEN

Solceller omkring Grænge landsby 15. august 2019 kl. 18.53

AF: LEIF A. JENSEN

Stem, som I plejer og… 13. august 2019 kl. 18.53

Annonce