cookie-og-privatlivspolitik
Rosa Lund (EL) mener, at manglen på konsekvenser for Inger Støjberg (V), da det kom frem, at hun havde givet urigtige oplysninger for Folketinget skærper behovet for at inkludere det i en rigsretssag. (Arkivfoto)
Rosa Lund (EL) mener, at manglen på konsekvenser for Inger Støjberg (V), da det kom frem, at hun havde givet urigtige oplysninger for Folketinget skærper behovet for at inkludere det i en rigsretssag. (Arkivfoto)
Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Politik

Uenighed om anklageskrift mod Støjberg: Nyt møde onsdag

Udvalget, der håndterer rigsretssag, mødes igen onsdag for at drøfte anklageskrift mod Inger Støjberg.
19. januar 2021 kl. 12:53 Af Ritzau

Annonce

Et møde i det underudvalg, som skal håndtere en rigsretssag mod den tidligere udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg (V), kom tirsdag ikke frem til et anklageskrift.

Udvalget mødes igen onsdag. Et af de emner, der før og efter mødet har været diskuteret i pressen, har været spørgsmålet om, hvorvidt Støjberg skal mødes med en selvstændig tiltale om at tale usandt for Folketinget.

Her har Enhedslisten og Liberal Alliance på forhånd ytret ønske om, at det bliver en selvstændig tiltale.

Det skal i så fald supplere en tiltale for det, der er sagens kerne, nemlig en ulovlig adskillelse af alle asylpar, hvoraf den ene var mindreårig, uden individuel vurdering, i 2016.

Dengang var Støjberg den ansvarlige minister, og derfor mener et flertal i Folketinget, at der bør rejses en rigsretssag mod hende.

Annonce

- Vi diskuterer, hvordan det her beslutningsforslag, som skal fungere som et anklageskrift, skal se ud, forklarede Enhedslistens Rosa Lund efter mødet tirsdag.

- Der er vi af en holdning i Enhedslisten, og så er der nogle andre partier, der mener noget andet. Og det må de så svare på.

Ifølge Rosa Lund er spørgsmålet om usandheder for Folketinget af særlig vigtighed, fordi det ikke fik konsekvenser, da det kom frem.

- Vi har set i andre situationer, hvor ministre har talt usandt overfor Folketinget, at de har beklaget og er blevet gået. Ingen af delene er sket i den her sag.

- Derfor synes vi, at det er vigtigt, at det kommer til at fylde i rigsretten, siger hun.

Annonce

Hun siger videre, at det havde været "mest optimalt", hvis Støjberg var blevet afsat som minister dengang.

Modsat mener Dansk Folkeparti, der er modstander af, at der rejses en rigsretssag overhovedet, at en selvstændig tiltale for usandheder til Folketinget er problematisk.

- Vi synes, at det er helt ude af proportioner at lade en rigsret undersøge oplysningspligten over for Folketinget. Skal man gøre det, så er der en række ministre, der også skal undersøges for en rigsret, siger partiets gruppeformand, Peter Skaarup.

Han understreger, at ligesom Dansk Folkeparti ikke mener, at der skal rejses en rigsretssag, hver gang der er begrundet mistanke om, at en minister har løjet for Folketinget, mener Dansk Folkeparti heller ikke, at det er nødvendigt i dette tilfælde.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: HENNING BECH JOHANSEN

Axeltorv i Nakskov 01. marts 2021 kl. 11.48

AF: JOHN WENNERWALD

Facebook skal bidrage 28. februar 2021 kl. 21.20

AF: JOHN WENNERWALD

Vinterferie med familien 22. februar 2021 kl. 09.44

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Billetten til vores verden 21. februar 2021 kl. 12.54

AF: PER HØYEM

Granfeltsgård 18. februar 2021 kl. 14.31

AF: PAW HALLANDSON

Skanlux sommehusene på Marielyst 15. februar 2021 kl. 20.24

Annonce

ANNONCE