cookie-og-privatlivspolitik
Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) skriver, at regeringen har nedsat et ungdomspanel, der skal komme med bud på, hvordan man kan hjælpe unge.
Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) skriver, at regeringen har nedsat et ungdomspanel, der skal komme med bud på, hvordan man kan hjælpe unge.
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Politik

Ungdomspanel skal hjælpe med corona-mistrivsel

Et nyt ungdomspanel skal komme med idéer til, hvordan unges mistrivsel grundet corona kan hjælpes.




04. marts 2021 kl. 05:00 Af Ritzau

Et nyt ungdomspanel skal være med til at at rette op på, at mange børn og unge er blevet hårdt ramt af de omsiggribende restriktioner og skolelukninger, der er indført for at begrænse smitten med covid-19 i Danmark.

Det oplyser Børne- og Undervisningsministeriet.

Skoler og organisationer fortæller over en bred kam, hvordan nervøsitet, manglende undervisning og manglende socialt liv - ikke mindst de seneste måneder - har sat sig.

- Rigtig mange unge har haft det svært gennem det seneste år, hvor deres mulighed for at leve et almindeligt ungdomsliv har været stærkt begrænset.

- Nogle vil have ar på sjælen, som ikke lige forsvinder, bare forbi vi åbner samfundet igen. Det har vi som samfund et ansvar for at tage hånd om, skriver børn- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S).

Annonce

Ungdomspanelet vil have 13 medlemmer fra en række forskellige organisationer. De tæller blandt andet Dansk Ungdoms Fællesråd, Børns Vilkår og flere elevorganisationer.

Formand for panelet, der skal komme med en række anbefalinger inden 1. maj, er Rasmus Meyer, forstander på Krogerup Højskole.

- På tværs af alder, region og uddannelsesbaggrund fortælles den samme historie om mismod og ensomhed.

- Coronaepidemien har fungeret som en fremkaldervæske, der har tydeliggjort og forstærket nogle tendenser. Men den lange nedlukning har også skabt nye udfordringer. Jeg håber og tror, vi kan komme med bud, der fremmer livs- og virkelysten, skriver han om arbejdet.

I slutningen af februar blev Folketingets partier enige om at afsætte 600 millioner kroner til elever og studerende i grundskoler, gymnasiale uddannelser og erhvervsuddannelserne.

Annonce

Det handler om blandt andet tolærerordninger, ekstra undervisning og særlige trivselsindsatser. Skolerne må i høj grad selv prioritere, hvilke indsatser der giver bedst mening lokalt.

Knap to tredjedele af pengene går til elevernes faglige efterslæb. Omkring en sjettedel går til trivsel, og resten går til praktiske fag på erhvervsuddannelserne.




KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PAW HALLANDSON

Tør de sige sandheden? 22. april 2021 kl. 08.33

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

AF: TOM AHLQVIST

Venstre kan man stole på! 17. april 2021 kl. 15.44

AF: JOHN B. HANSEN

Pool Sommerhuse Marielyst 13. april 2021 kl. 23.44

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

Annonce

ANNONCE