cookie-og-privatlivspolitik
Den tidligere boghandel, som efter planen også bliver en del af projektet Apotekerhaven, ombygges indvendigt. På den måde etableres der fire boliger i halvandet plan. En ny facade på den tidligere boghandel flyttes desuden frem i gadeplan, og der etableres fire kviste i husets stil. Det eksisterende røde tegltag og røde murværk bibeholdes.

3

Billeder

Den tidligere boghandel, som efter planen også bliver en del af projektet Apotekerhaven, ombygges indvendigt. På den måde etableres der fire boliger i halvandet plan. En ny facade på den tidligere boghandel flyttes desuden frem i gadeplan, og der etableres fire kviste i husets stil. Det eksisterende røde tegltag og røde murværk bibeholdes.
Foto: Friis Andersen Arkitekter

Saxkjøbing Avis

Apotekerhaven kan åbne i 2021

Nyt byggeprojekt vil give plads til 19 almene boliger midt i Sakskøbing
25. november 2019 kl. 06:08 Af Kim Møller Pedersen

Annonce

Vist mangler der de sidste detaljer og ikke mindst en byggetilladelse fra kommunen. Derfor skal det naturligvis indledningsvis understreges, at der i overskriften til denne artikel er tale om en forventning om, at de sidste detaljer og tilladelser er i hus, så der kan sættes gang i projektet i foråret 2020 og efterfølgende bygges i omkring et års tid.


Apotekerhaven kørt i stilling

Men det skal også med, at projektet Apotekerhaven nu er kørt i stilling. Med arkitekttegninger og i et samarbejde med Sakskøbing Boligselskab. Her drejer det sig om 19 almene boliger langs Tværvej, hvor der tænkes i rækkehuse opført med en rød blødstrøgen mursten for at lægge sig op ad områdets øvrigte byhuse. Det er Maribo-firmaet M.N. Entreprise A/S og her de to ejere i fællesskab, Mogens Nielsson og Karsten Elbæk, der står bag projektet.

De har velvilligt lagt det færdige prospekt skabt af Friis Andersen Arkitekter og med Boligkontoret Danmark anført som bygherre frem for Folketidendes læsere. Direktør og medejer Karsten Elbæk vil gerne fortælle mere om idéen bag Apotekerhaven.


Boghandelbygning bliver

- Tanken er at lade den tidligere boghandel blive stående, hvad angår selve hovedhuset i bygningen. Den bagerste del af bygningen fjernes, fortæller Karsten Elbæk.

Bladrer man igennem prospektet for Apotekerhaven, kan man også læse sig til, at adgangen til de påtænkte nye rækkehuse sker via Apotekervænget til parkeringspladserne, hvor også depot- og affaldsskure er placeret. Stier fører så videre fra parkeringspladserne og til boligernes østside.

Der er endvidere en vestvendt terrasse til hver bolig. Huset mod Søndergade vil dog lægge sig ud i gadeflugten.

Alt i alt bliver der, såfremt de sidste detaljer og en byggetilladelse kommer i hus, tale om et byggeprojekt med et forventet samlet boligareal på cirka 1.465 brutto kvadratmeter.

Grundarealet bliver cirka 3.450 kvadratmeter, og dermed bliver bebyggelsesprocenten på projektet Apotekerhaven omkring de 42 procent.

Hver af de 15 styk boliger i rækkehusene får i øvrigt en glaskarnap med adgang til terrassen, mens de fire styk boliger i den eksisterende bygning bliver på cirka 92 kvadratmeter hver i halvandet plan.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce