cookie-og-privatlivspolitik
Det er 2. gang makkerparret Benny og Uffe vinder DM i pålidelighedsrally.
Det er 2. gang makkerparret Benny og Uffe vinder DM i pålidelighedsrally.
Foto: Privat

Saxkjøbing Avis

DM Guldvinder i historisk pålidelighedsrally 2020

Efter et turbulent Corona år med flere flyttede og 2 aflyste ud af 6 planlagte løb, lykkedes det Benny Rasmussen, Sakskøbing og Uffe Jørgensen, Nykøbing at vinde det danske mesterskab i sportsklassen med Bennys Porsche 928 S - model V8 - 1980.
03. november 2020 kl. 07:35 Af Saxkjøbing Avis

SAKSKØBING Det 4. og sidste løb blev afviklet i nordvest Jylland, med Lemvig som start og målområde. Løbet startede lørdag 24. oktober klokken 10.00 og sluttede efter 220 kilometer krævende orienterings og sekund etaper ved 18-tiden.

Løbsserien er et samarbejde mellem Dansk Automobil Sports Union og CC-Cars - (Specialiseret forhandler af veterankøretøjer og klassiske biler.)

Løbene består dels af orienterings etaper, hvor deltagerne skal køre en given rute som de har indtegnet på et kort, her skal de notere forskellige bogstaver som er opstillet på idealruten, således at løbsledelsen kan kontrollere at deltagerne har kørt den rigtige vej, manglende bogstaver straffes med 10 point, og samtidig skal de inden for en given tidsramme nå frem til bemandede tidskontroller, som noterer ankomst og afgangstid, overskrides køretiden giver det 10 strafpoint pr. minut.

Den mest krævende disciplin i løbene er sekundetaperne, hvor det gælder om at køre præcis med en opgiven hastighed, der som regel ligger mellem 40 og 50 km/t, over strækninger som svinger fra 3 til 12 kilometer, alle deltagerne har inden start fået monteret en elektronisk enhed i højre bagsiderude på køretøjerne, denne afgiver et signal som opfanges af modsvarende elektroniske enheder som løbsledelsen hemmeligt har opstillet på etapen, således at når køretøjerne passerer disse enheder registreres tiden med 1/10 sekund nøjagtighed, strafpoint tildeles for hver 1/10 sekund, som der afviger fra den hastighed, som er gældende for etapen, hvis man skal gøre sig håb om at være blandt de bedste, skal denne afvigelse for hvert målested ikke overskride ½ sekund, der måles som regel fra 2 til 4 steder for hver sekundetape, og hvert løb indeholder fra 20 til 30 af disse etaper.

Måling i 1/10 sekund blev indført i løbene fra 2019, da det tidligere var i hele sekunder man målte, men det forekom ofte, at flere deltagere kom i mål med samme strafpoint, dette forekommer nu ikke mere.

Annonce

Det er 2. gang makkerparret Benny og Uffe vinder DM i pålidelighedsrally, sidst var i 2018, hvor det var i Touring klassen.

Parret har i øvrigt deltaget i mange forskellige rallyløb siden 1975, både sammen og med andre makkerpar.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Saxkjøbing Avis":
Annonce
ANNONCE